adscode
adscode

LYS 'de Test Çözdürerek Başarıya Ulaşma Devri Bitti

2015 yılı LYS-1 oturumuna ilişkin ilk değerlendirmeler, Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Matematik Zümresi tarafından aşağıdaki gibi yapılmıştır.

LYS 'de Test Çözdürerek Başarıya Ulaşma Devri Bitti
Sınavlar
MATEMATİK – GEOMETRİ SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ
 
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Uzmanları, Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti. Öğretmenler, konuları kavramlar arasındaki ilişkileri vurgulayarak anlatmalı, öğrenciler ise konuları çok iyi kavramalı ve düşünerek öğrenmenin bilincinde olmalıdırlar. Aksi durumda öğrencilerin sadece soru tipi ezberleyerek başarılı olma şansı çok azdır.”  değerlendirmesini yaptılar.
 
Tespitlere göre, 14 Haziran 2015 Pazar günü yapılan, LYS-1 (Matematik - Geometri) sınavında müfredat dışı soru sorulmamıştır. Bu sınavın geçmiş yıllara göre matematik kısmının aynı zorlukta, geometri kısmının sentetik sorularının standart, analitik-vektörel sorularının ise zor ve belirleyici olduğu gözlenmiştir.
 
2015 Geometri soruları, Matematik sorularına göre öğrencilere daha zor gelmiş bu nedenle daha belirleyici olmuş ve son yılların en zor LYS – Geometri sınavı olduğu tespit edilmiştir.
 
Matematik soruları tanım ve kavram bilgisi eksik olan öğrenciler için zaman sıkıntısına sebep olmuştur.
               
 Matematik Sınavında; işlem, olasılık, toplam-çarpım, türev ve integral konularından olmak üzere, toplam 5 tane, Geometri Sınavında ise analitik geometri ve vektör konularından olmak üzere 8 tane belirleyici soru olduğu diğer soruların ise öğrencilere tanıdık gelen sorulardan oluştuğu tespit edilmiştir.
                              
ÖSYM geçen senelerde olduğu gibi kavramları test eden, iki bilgiyi aynı anda kullandıran yani yorum gücü gerektiren sorular sormuştur.
               
Türkiye genelinde bu çerçevede değerlendirildiğinde, Matematik ve Geometri toplam net ortalamalarının düşmesi beklenmektedir.
 
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları öğrencileri, deneme sınavlarımıza göre biraz daha kolay sorularla karşılaştıklarını ve yadırgamadıklarını belirttiler.
 
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları genelinde; üst puan dilimlerindeki öğrencilerin çoğunluğu soruların %90’nını, orta düzey öğrenciler soruların %70’ini, alt düzey öğrencilerimiz ise soruların %50’sini yapmışlardır.
 
Bütün öğrencilere, önümüzdeki hafta girecekleri LYS’lerde başarılar diliyoruz.
 
 
 
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları 
Matematik Zümresi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)