adscode
adscode

LYS Sonuçları, Ne Anlama Geliyor? Hangi Puan Aralığında Yığılma Var? Kim Ne Kadar Avantajlı? İşte Ayrıntılı Analizler!..

LYS sonuçları, gece yarısına kalmadan açıklandı. Tahmin edildiği gibi iki soru iptal edildi.

LYS Sonuçları, Ne Anlama Geliyor? Hangi Puan Aralığında Yığılma Var?  Kim Ne Kadar Avantajlı? İşte Ayrıntılı Analizler!..
Günün Yazısı
Ama asıl önemlisi, sanki puanlar hemen her alanda yükselecek gibi. Peki hangi puan türünde kaç puan aralığında yığılma var?..

Kız öğrenciler ve fen liseleri, bu yıl da yine açık ara öndeler.
Neredeyse tüm puan türlerinde net sayıları artı.
En düşük başarı ortalaması, her yıl olduğu gibi yine Fizik'te.
Matematik'te, iptal edilen iki soru her ne kadar değerlendirme dışı kaldı dense de, değerlendirme, 80 soru üzerinden yapılmış gözüküyor.
İptal edilen önceki sınavlarda olduğu gibi herkes için doğru mu kabul edildi yoksa tümüyle değerlendirme dışı mı bırakıldı, buna açıklık getirilmese gerekir.



Puan ortalamaları





400 üzeri puanlardaki yığılmaya bakıldığında, MF'li puanlarda 16, 17 bin kişi bulunurken, TM'li puanlarda 6,7 bin, TS'li puanlarda ise 4 ila 6 bin aday bulunuyor.
Yani kontenjan ve yığılma oranlarına bakıldığında MF'li puana sahip adayların işi hiç de kolay değil.
Aşağıdaki tablodan, hangi puan türünde, sizin puanınızın üzerinde kaç kişi olduğunu görmeniz mümkün ama daha önemlisi, diğer puanlara yönelik sıralamalar yani alan dışı tercihlerdeki rakip sayılarınız...



Değerlendirmelere devam edeceğiz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)