adscode
adscode

LYS’ ye Girecek Öğrencilere Büyük Hizmet!

Hakkâri Üniversitesi Rektörlüğü, bu yıl LYS’ ye girecek öğrenciler için Hakkâri Atatürk Kültür Merkezi’nde bir “hafıza teknikleri” kursu organize etti.

LYS’ ye Girecek Öğrencilere Büyük Hizmet!
Üniversite

 

 

Hakkâri Üniversitesi Rektörlüğü, bu yıl LYS’  ye girecek öğrenciler için Hakkâri Atatürk Kültür Merkezi’nde bir “hafıza teknikleri” kursu organize etti.  “ 3 Günde LYS Edebiyat ” sloganıyla Türkiye’de bir ilke imza atan ekip,  hafta boyunca Hakkârili öğrencilerle çalıştı. Hafıza teknikleriyle ile edebiyat konuları eğlenerek tam öğrenilecek. 2011 LYS’de oldukça zor olduğu gözlemlenen edebiyat soruları böylece öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Görsel hafıza teknikleri, animasyonlar ve özgün hikâyeler eşliğinde yapılan anlatımlarla konular kalıcı olarak öğrencilerimin belleğine yerleşecek.

 

Kitap, defter olmadan tüm konular ezberlenecek.

 

Hafıza teknikleri uzmanları Yusuf Burak Öncebe, Damla Selin Yıldırım ve Oğuzhan Kırlı tarafından verilecek olan kursta öğrencilere hafıza güçlendirme tekniklerinin yanı sıra hafıza teknikleri yardımıyla LYS edebiyat konuları da anlatılacak. Bu özel teknikle LYS sınavına girecek öğrenciler not tutmadan tüm edebiyat konularını 3 günde ezberlemiş olacaklar.

 En başarısız il imajı silinecek

YGS ve LYS’de en başarısız illerden biri olan Hakkâri’deki bu durumun düzeltilmesi için Hakkâri Üniversitesi Rektörlüğü’nden gençlere yönelik bu programların devam edeceği bildirildi. Bu bağlamda Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli Hakkârili öğrencilerin başarısı konusunda çok hassas olduklarını belirterek bu çalışmaları bizzat yakından takip ettiklerini açıkladı.  Hakkâri’nin LYS başarısına büyük katkı sağlayacak olan kursa tüm LYS adayları ücretsiz olarak ve kayıt yaptırmadan katıldı. Kursa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Kursun bitiminde programın koordinasyonunu sağlayan  Öğr. Gör. Halil İbrahim Uz salonda yer bulamayarak kursun tekrarlanmasını talep eden öğrencilere kursun 2 - 4 Mayıs 2012 tarihlerinde Hakkâri Devlet Hastanesi konferans salonunda tekrar edileceği müjdesini verdi.

 

Kursa katılan birçok öğrenci kursun çok verimli geçtiğini söyledi. Öğrenciler “Biz edebiyat konularını  bir dağ gibi görüyorduk. Belki bir yılda zar zor öğreneceğimiz konuları burada 3 günde öğrendik. Bu sınavda kendimizi yalnız hissediyorduk. Ama başarımız için bütün imkânlarını Hakkârili gençlere sunan Hakkâri Üniversitesi’nin yanımızda olduğunu gördük. Başta rektör olmak üzere tüm üniversite çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz.” dediler.

Fahri Sarrafoğlu/Hakkâri

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)