adscode
adscode

'LYS'de Derece Yapan Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Oluyor'

'ÖĞRETMEN LİSESİNİ KAPATMAK AFYONA YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜKTÜR.'

'LYS'de Derece Yapan Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Oluyor'
Okullardan Haberler


Türkiye'deki okulların imam hatip olarak dönüştürülmesine bir tepki de Afyon'dan geldi.

Bu yıl ki üniversite sınavında Türkiye 1.si çıkartan Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Kız İmam Hatip'e çevrilmesine, lise mezunları, öğrenciler ve velilerinden tepki yağıyor.

Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi, üniversite giriş sınıvlarında gösterdiği başarılardan dolayı medyanın gündemine gelen liselerden. Bu yıl ki üniversite giriş sınavlarında Türkiye birincilerinden biri de Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi'nde çıktı.

Lise'deki öğrenciler sınavlardan başarılı sonuçlar alıp, Türkiye'deki sayılı üniversitelere girmesine rağmen, imam hatibe dönüştürülmekten kurtulamadı.

Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ismi önce Prof. Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Sonra ise Afyonkarahisar Kız İmam Hatip Lisesi oldu. Lisenin imam hatibe çevrilmesine okul yönetimi, öğrenciler, veliler ve lisenin mezunlarından tepki yaydı.

İşte o tepkilerden biri daha;

''ABBAS BEY MERHABA,
 
Afyon'da Fen lisesinden sonraki en kaliteli lisesi olan Afyon Anadolu Öğretmen Lisesi kapatılarak yerine Kız İmam Hatip Lisesi açılma kararı alınmıştır. Öğretmen Lisesi bu yıl LYS 'de Türkiye birincisi çıkarmıştır (Mehmet Selim Ortak Y-TS-1 ve YTS-2 puan türlerinde Türkiye birincisi). Biz veliler İmam Hatip Lisesine karşı değiliz. Yeni bir okul yapar ve istediğiniz Liseyi açarsınız. Ancak Afyonun en başarılı Lisesini kapatma düşüncesini anlamak mümkün değildir. Afyonlu yöneticilerin önce Üniversite giriş sınavlarında Afyon'un neden Türkiye 55. si olduklarına çare aramaları gerekmez mi? Afyonumuzda eğitim maalesef doğu bölgeleri seviyesine düşmüştür. Buna çözüm üretmek yerine Türkiye birincisi çıkaran Afyonun yüz akı Öğretmen lisesini kapatmak. İnsan rüyasında görse inanmaz, ama bu gözünü hırs bürümüş kafa maalesef bunu da yapıyor. Politikacılara sesleniyoruz, eğer bu okulun kapatılmasına göz yumarsanız hepiniz bu kepazeliğin ortağı olursunuz. Sayın Bakan Veysel EROĞLU, Afyonun sayın Milletvekilleri, sayın Belediye Başkanı, sayın Vali, AKP nin İl yöneticilerine ve muhalefet partilerinin temsilcilerine sesleniyoruz: Biz veliler olarak İmam Hatibe karşı değiliz, ancak Afyonun en başarılı iki oklundan biri ve bu yıl Türkiye birincisi çıkaran bu oklu kapatırsanız bunu hesabını veremezsiniz. Kapatma kararından hemen vazgeçilmesi ve kamu oyuna açıklanmasını bekliyoruz. Saygılarımızla. Bir gurup AÖL velisi.''

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)