adscode
adscode

LYS'de ilk 10'a girene otomobil

​Bursa'da, bu yıl üniversite sınavında herhangi bir puan türünde Türkiye genelinde ilk 10'a giren öğrencileri son model otomobil verilecek.

LYS'de ilk 10'a girene otomobil
Eğitim
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, eğitim kurumlarının fiziki eksiklerinin giderilmesi başta olmak üzere, spor salonu yapımı, ortak sınavlara sponsor olunması ve başarılı öğrencilerin bisikletle ödüllendirilmesi gibi birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) üniversite adaylarını motive edecek bir projeyi daha hayata geçiriyor.
      
Daha önce 2010 yılında üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10'a giren iki öğrenciyi otomobille, ilk bine giren 149 öğrenciyi de diz üstü bilgisayarla ödüllendiren Büyükşehir Belediyesi, bu kez Bursa il sınırları içinde yer alan okullardan üniversite sınavına giren ve yükseköğretime yerleştirmede herhangi bir puan türünden Türkiye başarı sıralamasında ilk 10'a giren öğrencileri otomobil, ilk bine giren öğrencileri de bisikletle ödüllendirecek.
      
Hediyeler, yükseköğretime yerleştirme puan türleri olan MF-1, MF-2, MF-3, MF-4, TM-1, TM-2, TM-3, TS-1, TS-2, DİL-1, DİL-2 ve DİL-3 puan türleri içinden öğrencinin aldığı en yüksek bir puan türüne göre belirlenecek.
      
Ödül almaya hak kazanan öğrenciler, ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıkladığı tarihten itibaren 15 gün içinde mezun olduğu okul bilgileri ve sınav sonuç belgesi ile Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'ne şahsen başvuruda bulunacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)