adscode
adscode

LYS'de Yabancı Dil Sınavına Girecek Öğrencilere Öneriler

LYS-5 (Yabancı dil sınavı) da 14 Haziran 2015 Pazar öğleden sonra saat 14.30'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacak.

LYS'de Yabancı Dil Sınavına Girecek Öğrencilere Öneriler
Sınavlar
LYS-5 sınavına adaylar dilden 80 soruluk sınava girecekler. Yabancı dil testi İngilizce, Fransızca ve Almanca sorularından oluşmaktadır. Adaylar eğitim gördüğü dile göre uygun sınavı çözecekler.

LYS 5 Yabancı dil testinde çok geniş bir müfredatın olmasıyla birlikte okuduğunu anlamaya yönelik soruların ağılıktadır.

Yabancı dil testlerinde okuduğunu anlama ve yorumlama, dil bilgisi, kelime bilgisi, çeviri, anlam bütünlüğünü bozan şıkkı bulma, cümle tamamlama ve soruya uygun cevabı bulma soruları bulunuyor. Diyalog tamamlama soruları genelde puan getirecek

sorulardır.



Dil sınavı konuları(İngilizce)

Zamanlar (Tenses), Kipler (Modals) Bağlaçlar (Conjunctions), İlgeçler (Prepositions), Sıfat-fiil cümle yapıları (Adjective Clauses), Niceleyiciler (Quantifiers), Mastarlar (Gerunds-Infinitives) ve Sıfat - Zarf yapıları (Adjectives and Adverbs).

Dil sınavında her yıl soru gelen konular zamanlar, kipler, bağlaçlar ve ilgeçlerdir. Diğer konulardan her sınavda bir ya da iki başlıktan birer adet soru olarak gelmektedir.

Dil Sınavında Kelime Bilgisi Oldukça Önemli

LYS-5 DİL sınavı genel soru dağılımına bakıldığında bu sınavın okuduğunu anlama becerisini ağırlıklı olarak ölçen bir sınav olduğu görülmektedir. Dolayısıyla kelime bilgisi bu bağlamda oldukça önemlidir.

Aynı şekilde yukarıda bahsettiğimiz dil bilgisi konu başlıkları da yapısal kullanımlarının yanı sıra cümleye kattıkları anlam yönüyle özellikle bilinmesi gerekmektedir. Şunu unutmamak gerekir ki, iyi bir dil bilgisi seviyesine sahip olmak, dilbilgisi sorularının doğru cevaplanabileceği anlamına gelmemektedir.

Bu sorular kelime eksikliğinden dolayı tam anlaşılmadığı zaman da doğru cevaplanmayabilmektedir.

Dil sınavına girecek adaylara öneriler

Fem Yayın Merkezi İngilizce Zümre Başkanlığı Yabancı dil sınavına girecek adaylar için şöyle dedi:

“Eğer sınav çerçevesinde faydalı ve pratik bir tavsiyede bulunmamız gerekiyorsa; öğrencilerin detaylı dil bilgisi çalışmasına gerek yok. Özellikle yukarıda sınavda çıkan, değişmeyen soru başlıklarına kural yönüyle ağırlık verilebilir. Dil bilgisi çalışmalarında, dil bilgisi yapılarının cümleye kattığı anlamı bilmek, ağırlıklı okuma anlamayı ölçen bu sınavda anlama düzeyini arttırma adına daha önemli olacaktır. Sınava hazırlık sürecinde mümkün olduğunca kelime öğrenmek önemlidir. Bu kelimelerin okuma parçaları içerisinde öğrenilmesi kelimenin daha kalıcı olmasını sağlamaktadır. Bu kalıcılığı arttırmak için okuma anlamayı alışkanlık haline getirmek oldukça faydalı olacaktır.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)