adscode
adscode

Manisa'da Lise Bilmecesi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz'ün Bakan Avcı'nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesi;

Manisa'da Lise Bilmecesi
Okullardan Haberler

 
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın liselerdeki dönüştürme kararı sonrasında Manisa’da birçok okulun öğrencisinin mağdur edilmek üzere olduğunu savundu ve Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yaşadığı sorunları Meclis’te paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yönelttiği soru önergesinde, okulun Anadolu lisesi yerine fen lisesine dönüştürülecek kapasite ve başarıya sahip olduğunu savunan Sakine Öz, Bakan Avcı’ya dönüştürme kararının gözden geçirilmesi önerisinde bulundu.
 
Sakine Öz’ün soru önergesine konu olan açıklaması şöyle:
 
“Milli Eğitim Bakanlığının yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında, Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Anadolu lisesine dönüştürülmesi kararınız, velilerimiz ve öğrencilerimiz nezdinde kaygıyla karşılanmıştır. Salihli ilçemizin nüfusu ve okulumuzun Manisa geneli puan sıralamasındaki durumu dikkate alındığında, öğrenci başarısı ve eğitim kadrosu ile altyapısı itibariyle, fen lisesi adıyla eğitim verecek nitelikleri karşılayabileceği görüşündeyim.”
Sakine Öz, Bakan Nabi Avcı’ya “Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Anadolu lisesine dönüştürülme kararının gerekçesini, bu kararın hangi ölçütlere göre verildiğini sordu ve Salihli Anadolu Öğretmen Lisesi’nin, Anadolu lisesi yerine fen lisesine dönüştürülmesi yönünde bir çalışma yapılmasını önerdi.
Milletvekili Sakine Öz, konunun takipçisi olacağını ve nitelikli eğitim için çaba harcayan eğitim kadrosuna, öğrenci ve velilere desteklerinin süreceğini ifade etti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)