adscode
adscode

Mars büyüklüğünde gezegen keşfedildi

Dünya’dan 200 ışık yılı uzaklıkta keşfedilen bir gezegende ölçümler yapıldı. Kepler-138b adı verilen gezegenin Mars büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Mars büyüklüğünde gezegen keşfedildi
Bilim Teknoloji

Nature dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, güneş sistemi dışında yeni keşfedilen gezegen Dünya'nın kütlesinin 0,067 büyüklüğünde.
Kepler-138b, güneş sistemimiz dışında şu ana dek keşfedilen en küçük gezegen olarak açıklandı. Araştırmanın yazarlarından Pennsylvania State Üniversitesi'nden Daniel Jontof-Hutter, gezegenin Mars gibi kayalık bir yüzeye sahip olduğunu ancak daha sıcak olduğunu belirtti.

Kepler-138 adlı yıldız ve üç gezegeni kısa bir süre önce Kepler uzay teleskopu tarafından keşfedilmişti. Jontof-Hutter, gezegenin bizden Güneş'in Dünya'ya olan uzaklığından 10 milyon kez daha uzak olduğunu belirtti.
Kepler-138b, 15 yıl önce Güneş Sistemi dışında ölçülen ilk gezegenden 2 bin kez daha hafif.
Bilim insanları, büyüklük ve kütleyi, uzay teleskopunun Kepler-138b'nin yıldızın etrafında dönmesi aşamalarını inceleyerek ölçtü. Gözlem sayesinde bilim insanları gezegenin yıldız etrafında bir turu ne kadar sürede tamamladığını da ölçebiliyor.

Dw Türkiye

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)