adscode
adscode

Matematik soruları öğrencilerin moralini bozdu!

Matematik ve Biyoloji'de bir kaç soru tartışmalı ama o sizin kafanızı karıştırmasın. Genel değerlendirmeden sonra eğer adayları fazlasıyla yanıltıysa ve soru kökünde yanlışlık ya da bilgi eksikliği varsa…

Matematik soruları öğrencilerin moralini bozdu!
Günün Yazısı

 

Bu noktada asıl önemli olan YGS'den çok LYS olmalıdır.

İlk iki gün sınavın şoku ve yorgunluğu nedeniyle sorulara göz atmadığınıza eminiz. Ya da pek çoğunuz henüz alıcı gözüyle soruları tek tek incelemedi. Ama eğer bugün aşağıda yazacağım noktaları da dikkate alarak YGS sorularına bir kez daha göz atarsanız, LYS için kendinize çok büyük bir iyilik yapmış olursunuz. İşte dikkate almanız gereken noktalar:

-  Kaç boş bıraktınız ve niye boş bıraktınız? Bilgi eksikliğinden mi, zaman yetmediğinden mi? Yoksa ya tutarsa diye atmaktan korktuğunuz için mi?

-  Kaç yanlışınız var? Bu yanlışlar, bilgi eksikliğinden mi, hesap hatası ve yanlış algılamadan mı? Daha da önemlisi cevap kartına yanlış işaretlemeden mi?

-  Zaman yetti mi? YGS ve LYS benzeri sınavlar sadece bilgiyi ölçmüyor. Zamana karşı yarış da çok önemli. Eğer süre yetersiz kaldı ise önümüzdeki süreçte temponuzu çok daha artırmalısınız ve bir soruyu kesinlikle iki defa okumamalısınız..

 

En iyi öğrenciler için bile Matematik soruları "çok zordu". Her ne kadar tamamına yakınını yapan öğrenciler olsa da genel çoğunluk Matematik sorularını moral bozucu buldu.

Ama adaylara bu konuda şunu özellikle hatırlatmak istiyoruz:

Sizin için zor ve moral bozucu olan sorular, diğer adaylar için de aynı durumu ifade ediyor. Yani kaybettiğiniz çok fazla bir şey yok...

Soru tiplerindeki farklılıklar, LYS için de önemli ipuçları verdi. Yani LYS'de de soru tipleri değişebilir. Bu yüzden farklı soru tiplerine de bakmanızda sonsuz yarar var...

 

 Puanlar yükselir mi?

 

Geçen yılın YGS soruları, bu yılkinden çok daha kolaydı. Bu yüzden puanlar da bir düşme olur mu diye soran çok fazla aday var.

Şu an için bu konuda ne söylense boş. Türkiye genelindeki ortalamalar yavaş yavaş netleşmeye başladı. Örneğin şu ana kadar soruların tümünü yapan yok gibi ya da çok az kişi var. Ama öyle ya da böyle puanlar da bir yükselme olsa da, giriş puanları artsa da, kontenjanlar aynı kalacak ya da  daha artacağı için YGS puanı ile bir yerlere girmek geçen yıldan daha zor olmayacaktır...

YGS ve LYS'ye yönelik gün içerisindeki gelişmeleri egitimajansi.com'dan izleyebilirsiniz...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)