adscode
adscode

Matematikçiler Kırşehir'de buluştu

Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen 2. Uluslararası Analiz ve Uygulamaları ICAA-2016 Konferansı'na 22 ülkeden 390'a yakın akademisyen katılıyor

Matematikçiler Kırşehir'de buluştu
Eğitim
Ahi Evran Üniversitesince (AEÜ) organize edilen ve dünya çapındaki matematikçileri buluşturan 2. Uluslararası Analiz ve Uygulamaları ICAA-2016 Konferansı başladı.

Bağbaşı Yerleşkesi'ndeki Fen-Edebiyat Fakültesi Salonu'nda düzenlenen konferansa, 22 ülkeden 390'a yakın akademisyen katılıyor. İngilizce olarak gerçekleştirilen konferans 4 gün sürecek.

AA muhabirine açıklama yapan AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, konferansa ABD, Japonya, Çin, Fransa, Endonezya ve Polonya başta olmak üzere 22 ülkenin önde gelen 390'a yakın bilim insanının katıldığını belirtti.

Karakaya, "Ülkemizden de katılımlar yüksek oranda. Türkiye'nin kalbinde, İç Anadolu'da, Kırşehir'de önemli bir konferansı başlattık. İstikrarla da yürümekte. Türkiye'den katılımcılarımız, rektörlük seçimlerinden dolayı sirkülasyonlu olarak gelmektedirler. Hepsi bir arada gelemiyor. Tüm bildiriler 4 gün boyunca burada sunulacak." dedi.

Konferansta, dünya matematiğindeki son gelişmelerin ele alınacağını vurgulayan Karakaya, Türkiye'ye de bunun yansımalarının olacağını kaydetti. Karakaya, "Bu konferansla bir başlangıç yaptık. Sonrasında bunu sunumlar şeklinde devam ettirerek, buradan elde edeceğimiz bilgileri kitap şeklinde dünya literatürüne kazandırmayı düşünüyoruz. Üniversitenin asli görevinin bu tip aktiviteler olması gerektiğine inanıyorum. Bu şekilde bilimsel aktivitelere devam edeceğiz." diye konuştu.

Matematikle ilgili analiz ve uygulamaların ele alındığını söyleyen Karakaya, soyut akım düşüncesinin günlük hayattaki karşılığını bulma işinin Türkiye'de biraz eksik bırakıldığını, yıllarca üzerine gidilmediğini kaydetti.

Konferansın açılışına Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ve çok sayıda akademisyen katıldı.

- İlki Hindistan'da yapıldı

Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesinin ev sahipliğinde başlayan konferansın ilki 2015'de Hindistan'ın Aligarh Müslim Üniversitesinde gerçekleştirildi. Matematik alanında dünyadaki sayılı konferanslar arasında yer alan organizasyonda, matematik bilim dalının özellikle optimizasyon, kontrol teori, ekonomi, mühendislik ve diğer disiplinlerdeki uygulamaları hakkında sunumlar ve çalıştaylar gerçekleştirilecek.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)