adscode
adscode

Mazeret Sınavlarının İkinci Gün Oturumu Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), bu yıl ilk kez 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılamayan öğrenciler için yapılan mazeret sınavlarının ikinci gün oturumu başladı.

Mazeret Sınavlarının İkinci Gün Oturumu Başladı
MEB
Öğrenciler, saat 8.30'dan itibaren yanlarında saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınav salonlarına alındı.

İkinci gün oturumunda, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinin sınavları yer alıyor. Sınavlar saat 09.00'da başladı, 12.00'da ise tamamlanmış olacak. Sınavda öğrencilere her ders için çoktan seçmeli 20 soru soru yöneltiliyor. Sınav süresi 40 dakika sınav arası ise 30 dakika olacak.

Sınavlara 45 bin 984 öğrencinin katılması bekleniyor. Öğrenciler, Bakanlıkça 818 merkezde sınava alınıyor. Sınavlarda yaklaşık 8 bin 42 öğretmen ve 2 bin 601 idareci görev yapıyor.

Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler sınava katılmamış kabul edilecek. Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)