adscode
adscode

Mazlum Öğretmenlerden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e Çağrı

Mazlum Öğretmenlerden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e Çağrı

Mazlum Öğretmenlerden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e Çağrı
Eğitim

''Sayın MEB Müsteşarımız Doç.Dr. Yusuf Tekin Bey,

En çok öğretmen alımı Ak Parti döneminde yapılmasına rağmen, neden öğretmen atama sorununun oluştuğunu ve neden her gün binlerce öğretmenin medyada, sosyal medyada atama sorunu sebebiyle mağdur olduklarını anlatan yazıların, haberlerin çıktığını hiç düşündünüz mü? Veya bu konuyu araştırması için talimat verdiğiniz görevliler, size bu konuda tatmin edici bir cevap veya çözüm getirebildi mi?

Sayın Müsteşarım,Yüz binlerce atama yapılmasına rağmen, mağdur ve mazlum bir öğretmen kitlesinin oluşmasının ve bu kitlenin her geçen gün büyüyerek, sosyal ve siyasal kangren hale gelmesinin nedeni şudur:

Yıllardır kopya, çeşitli hileli yöntemler nedeniyle tahmin ettiğinizden çok fazla öğretmen adayı atanabilecekleri halde atanamadılar ve bu kişiler her yıl arttı. Kopya konusu haberlerde de yer almaktadır. Ayrıca yurt dışı naylon diplomalar, her yıl dağıtılan yüz binlerce formasyon ve yeni mezunlar sebebiyle, bir defa atanmayı kaçıran kişi, bir daha atanamaz hale geldi. Çünkü her yıl yeni yüz binlerce kişi bu sisteme haklı veya haksız şekilde dahil oluyordu. 2-3 yıl sonra bu sorunla boğuşan 800 bin veya 1 milyon kişi olacağı tahmin ediliyor.

Sayın Müsteşarım,
Seçim öncesi veya sonrası 50 bin değil, 100 bin de atama yapsanız,mazlum ve mağdur öğretmenlerin sesi yine kesilmeyecektir. Sürekli atama yapmanıza rağmen her atamadan sonra yeniden atama beklenmesi,bunu kanıtlıyor.

Sayın Müsteşarım,
Mazlum ve mağdur öğretmenlerin seslerinin kesilmesini, ahlarının bitmesini istiyorsanız, yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin,mezuniyet tarihi, yaş ve 50 barajı, ücretli çalışma gibi kriterlerle atanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu konuyu inceleyeceğinizi, mazlum ve mağdur öğretmenlerinin çektiği zulme artık bir çözüm bulacağınızı düşünüyoruz.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)