adscode
adscode

MEB, Çocuklara Felsefe Yaptırmayacak

MEB’in, 2012 Öğretmen Yerleştirme Kılavuzu’nda Felsefe Grubu Öğretmenleri’ne 154 kontenjan vermesi bu branşın öğretmenleri tarafından tepkiyle karşılandı.

MEB, Çocuklara Felsefe Yaptırmayacak
Ortaokul
Milli Eğitim Bakanlığı, 2012 öğretmen atama kontenjanlarını açıkladı. Buna göre Felsefe Grubu Öğretmenleri’ne yalnızca 154 kontenjan ayrıldı, sınava 12.000 Felsefe Grubu Öğretmeni girdi.Felsefe Grubu Öğretmenleri’nin MEB’e açık mektubu;
2012 Atamasından 3.053 kişilik Rehber Öğretmen Kontenjanı ayrılmıştır. 2008 Yılında ÖSYS Verilerine Göre Üniversitelere 2.242 kişilik PDR Kontenjanı Açılmıştır.
Bu 2242 kişilik Kontenjanın 232 ‘si Yurt Dışındaki Üniveristelerin PDR Bölümlerine Açılmıştır. Bu 2008 Girişliler Bu Yıl Mezun Olmuştur.
SİSTEMDE İSE P10 PUANINA SAHİP PDR MEZUN SAYISI 3.741 KİŞİDİR
PDR Derneği geçen seneki alan dışı atama olayını bu sene engellemek için Ara Sınıfta Okuyan Öğrencilerine ve Kamu veya Özel Sektörde Çalışan Mezunlarına çağrı yaparak 2012 Kpss Sınavına Girmeleri Yönünde Telkinleri olmuştur.
Bu bakımdan sınavda 3.741 PDR bölümünden arkadaş sistemde gözükmektedir.Sonuçta Doğu illerine fazla itibar etmeyecekleri bilinen bir gerçektir.
Bugüne kadar yapılan atamaları incelediğimizde en fazla başvuru yapılan sayı 1606 olmuştur. Her yıl yaklaşık 1.000 kişi sistemde tercih yapmadan kalmaktadır.
Bu yıl ise Tercihte Bulunmayacak veya 26. Tercihi Açmayacak Kişi Sayısının 1.500 den fazla olacağını söylemek hiçte medyumluk değildir aksine Realitedir.
Yapılacak husus ise;Rehber Öğretmenliği Branşından kalacak olan BOŞ KONTENJANLAR Felsefe Grubu Öğretmenliği Mezunlarına 3.öncelik olarak açılmasıdır.
Geçen yılda kılavuz açıklandıktan sonra alan dışı atama söz konusu olmuştur. Bu bakımdan sizlerden büyük bir kitle adına destek bekliyoruz.
Eğitim Tercihi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)