adscode
adscode

MEB flaş açıklama! TEOG soru iptali

2015 TEOG soru iptal mi sorusunun yanıtı MEB'den geldi. MEB yaptığı ne son TEOG açıklamasında Fen ve Teknoloji Dersi A Kitapçığığ 13. soru iptal edildi.

 MEB flaş açıklama! TEOG soru iptali
Sınavlar
TEOG Fen ve Teknoloji sınavında 1 soru iptal edildi.

TEOG Fen ve Teknoloji dersi A Kitapçığı'ndaki 13. soru (aynı soru B Kitapçığı'nda 19, C Kitapçığı'nda 18, D Kitapçığı'nda 15'nci soruya denk gelmektedir) iptal edildi.

MEB'den yapılan son dakika TEOG soru iptali açıklamasında şöyle denildi:
"Ortak Sınav Fen ve Teknoloji Dersi A kitapçığında 13.soru (B-19, C-18, D-15.soru) istisnai durumda başka bir seçeneğin de doğru olma ihtimali ve teknik nedenlerle, hazırlanan bilimsel rapor doğrultusunda iptal edilmiştir. Bu soru, tüm öğrencilerimiz tarafından doğru cevaplandırılmış olarak değerlendirilecektir."

 
Eğitim uzmanları TEOG-1 Fen ve teknoloji sınavının kaldırma kuvvetine yönelik bir sorusunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Milli eğitim Bakanlığı da (MEB) sorunun iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek.
 
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, TEOG sınavının bugün yapılan Fen ve Teknoloji dersi yazılısı, A kitapçığında yer alan 13. soru, (B  kitapçığında 19, C kitapçığında 18, D kitapçığında 15. soru), "başka bir  seçeneğin de doğru olma ihtimali ve teknik nedenlerle hazırlanan bilimsel rapor  doğrultusunda" iptal edildi. 
 
Bu soru, tüm öğrenciler tarafından doğru cevaplandırılmış olarak değerlendirilecek.
 
“K,L ve M düzeneklerinden oluşan soruda L düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise M düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz, M düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise L düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz. Bu durumda L ve M aynı anda doğru olamayacağı için aynı seçenek içinde kullanılması öğrencilerde çelişkiye neden olmuştur”
 
“Soruda cismin yoğunluğunun suyun yoğunluğundan büyük ya da eşit olduğu belirtilmeliydi. Bu haliyle soru çift cevaplıdır. Hem B olabilir, bakış açısına göre C’ de olabilir.”
 
İPTAL EDİLEN SORU:
 
 


TEOG SORU İPTALİ PUANLAMAYI NASIL ETKİLEYECEK?

Fen ve Teknoloji dersindeki soru iptali TEOG puan hesaplamayı değiştirmeyecek. MEB bu yıldan itibaren TEOG'da iptal edilen soruları bütün öğrenciler için 'doğru' kabul edecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)