adscode
adscode

MEB ile ilgili bomba haber basına sızdı

ZAYTUNG’un MEB ile ilgili bomba haberi basına sızdı.

MEB ile ilgili bomba haber basına sızdı
MEB

MEB’in Öğretmen atamalarında Clouding isimli yeni bir sisteme geçtiğini iddia eden haber, gündemi altüst edeceğe benziyor. Zaytung’un bu haberi yayına girmek üzereyken sızdırılmış.

İşte ZAYTUNG’un gündemi altüst edecek o bomba haberi:


Milli Eğitim Bakanlığı: Hayır, Clouding-bulut- sistemi haberini yalanlamadık.

Milli Eğitim Bakanlığı Clouding –bulut- sistemine geçtiklerine dair basında çıkan haberleri yalanladıklarını reddetti. MEB: “Hayır, biz clouding sistemi ile ilgili haberleri yalanlamadık” dedi.

Basında çıkan haberlere göre MEB Clouding sistemine geçmiş. MEB’de 30 yıldır öğretmen atamalarına bakan memur icat ettiği yeni sistemi şöyle
anlatıyor:

“Gerek Bakanlık, gerekse il ve ilçe milli eğitimler olarak işimiz gücümüz öğretmenlerin yerini değiştirmekle geçiyordu. İl içi, il dışı,
özür grubu, ilk atama, iller arası, becayiş, eş durumu, alan değişikliği derken bir de ataması yapılmayan öğretmenler başımıza dert oldu. MEB eğitim değil, adeta tur şirketleri gibi öğretmenlere yer
ayarlamakla meşgüldü. İlk atamada hepsini doğuya gönderiyoruz, bir yıl sonra batıdan eş bulup doğuyu terkediyorlar. Doğudaki anne ile batıdaki babayı buluşturmakla ömrüm geçti. Evlendirme programlarından farkımız kalmamıştı. En sonunda bu sistemi geliştirdim.”

Clouding sisteminin mucidi ataması yapılmayan öğretmenler sorununu da çözmüş:

“Şimdi bu sistemde THY ile anlaştık. Anlaşmaya otobüs firmaları ve oteller de dahil. Sistem öğretmenleri sürekli okullara dağıtıyor ve değiştiriyor. Her hafta hem il, hem okul, hem alan değiştirebiliyorsunuz. Sistem şansınıza hangi ilde, hangi okulu ve hangi alanı çıkarırsa THY ile veya otobüsle uçuyorsunuz. Ataması yapılmayanlar da sistemde olduğu için sirkülasyon çabuk oluyor.
Böylece hiçbir ders ve okul boş kalmıyor. Sistemin en güzel yönü bu.Ne okul, ne derse girmek isteyen öğretmen, ne de ders boş kalmıyor.”

Yeni sistemle ilgili öğretmen ve öğrenci görüşleri ise şöyle:

Öğretmen Basri Bey: “20 yıldır doğuda Sınıf öğretmenliği yapıyordum. Clouding sistemi ile Antalya Belek’te bir hafta Kimya Öğretmenliği
çıktı. Kimya laboratuarını patlatmamın dışında güzel bir tatil oldu.Sistemin devamından yanayım”

Öğretmen Asuman Hanım: “Ay o doğudaki köyler falan ne kadar güzelmiş öyle. Ben İstanbul’da Müzik Öğrtmeniydim, Clouding sistemi ile on gün Ağrı’da Biyoloji dersi çıktı. Organik yumurtalar, yoğurtlar, çiçekler,
ağaçlar. Aman Allahım! Kır evinde kaldım üç gün. On yaş birden gençleştim. Kendimi yeniden doğmuş gibi buldum. Bir maaşımı versem böyle bir gezintiye çıkamazdım. Sistem çok güzel, devam etsin.”

Öğretmen Hulusi Bey: “60 yaşımdayım. MEB çok sistem denedi ama böylesini görmedim. Ömrümün sonunda kendimi şimdiden cennette gibi hissediyorum. Van’da lisede Matematik Öğretmeniydim. Şimdi İzmir’de
torun sever gibi anaokullarında bebeklerle oynuyorum. Sistemi icad edenlere teşekkür ediyorum”

12.sınıf Öğrencisi Sena: “Her ders farklı bir öğretmen olunca dersler hiç sıkıcı geçmiyor. Hatta öğretmenler Clouding sitemi ile gezdikleri yeri anlatıyor. Clouding sistemi bence devam etsin. Yeni yeni öğretmenler tanıyoruz. Alanları derse uymasa da, hiç olmasa derste yeni yüzler görüyoruz, ders boş geçmiyor. Bu yıl sınava girecem. Bu sistemle şimdiden sınavı kazanamayacağım kesin ama biraz da bu sistemi denesinler üzerimizde, nasıl olsa seneye yeni bir sistem daha çıkar.”

Bilişimci Onur Bey: “Clouding belirli noktalarda oluşan yoğunlaşmayı dağıtmak ve yaymak için kullanılan bir sistem. Bunu MEB’in öğretmenlere uygulaması çok dahice olmuş. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Ben de Çeşme’de beş gün Edebiyat dersine girdim. Çok güzel geçti.”

MEB’in yeni devreye soktuğu Clouding –bulut- sistemi ile ilgili haberler böyle. Anlaşılan o ki Clouding sisteminden hem öğretmenler, hem de öğrenciler memnum. Milli Eğitim Bakanlığı da üzerlerindeki tüm iş yükünü otomatik sisteme attığı için, artık bundan sonra eğitimle ilgili işlere bakacaklar.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)