adscode
adscode

MEB Kurslarındaki Gerçekler

Dershanelerin kapatılması kararıyla MEB okullarda 'takviye kursları' açmaya başladı. Ancak 9 TL'lik ek ders ücreti öğretmene cazip gelmedi. İstanbul'daki 100 binden fazla öğretmenin 9 bini derse gönüllü…

MEB Kurslarındaki Gerçekler
Kurslar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin yerine geçmesi için geçtiğimiz 20 Ekim'den itibaren okullarda açtığı "takviye kurslara" öğretmenlerin ilgisi düşük oldu. Bu nedenle birçok okulda kurs açılmadı. İstanbul'da geçen haftadan itibaren açılan toplam kurs sayısı 19 bin 46. Bu kurslara katılmak için ilköğretim ve lise öğrencilerinden 903 bin 408'i başvurdu. Ancak açılan kurslar bu öğrencilerin ancak üçte birine yeterli oldu. Kurslara başlayan öğrenci sayısı 356 bin 213 oldu. 100 binden fazla öğretmenin görev yaptığı İstanbul'da kursta ders vermeye aday olan öğretmen sayısı 9 bin 136. Bakanlıktan bir yetkili öğretmenlere saati 9 TL olan ek ders ücreti verilmesinin isteksizlik yarattığını söyleyerek, "Ek ders ücretinin 18 TL'ye çıkacağı söyleniyor. O zaman sayı artar" diyor.

EN FAZLA MATEMATİK İSTEDİLER
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavları için açılan kurslara başlayan öğrenci sayısı İstanbul'da yaklaşık 193 bin. En büyük ilgi 64 bin 168 öğrenciyle matematik dersine. 43 bin 412 İngilizce, 41 bin 304 Türkçe, 27 bin 873 Sosyal Bilgiler, 26 bin 342 öğrenci de Fen ve Teknoloji dersine yazıldı.

ÖĞRENCİ MEMNUN KALDI
İstanbul'daki kurslardan birini ziyaret ettik. 412 öğrencinin okuduğu Bağcılar Mahmutbey Ortaokulu'nda kurslara 181 öğrenci gidiyor. Türkçe ve Matematik derslerine 141, Fen ve Teknoloji'ye 180, Sosyal Bilgiler'e 121, İngilizce kursuna 161 öğrenci yazılmış. 18 öğretmenin 10'u kurslarda ders veriyor. Okul Müdürü Dilek Keklik öğrencilerin ücretsiz, sınıf mevcudu az ve öğretmenlerini de kendilerinin seçtikleri kurslardan memnun olduklarını söylüyor. Öğrencilerin temel dersleri seçtiklerini anlatan Keklik, "2-3 öğrenci Beden Eğitimi ve Görsel Sanatlar dersleri istedi. Ancak sayı 10'dan az olduğu için açılamadı" diyor.

AİLELERİNE HABER VERMEDİLER
Müdür Yardımcısı Cihan Ayhan ise bazı öğrencilerin hafta sonlarını okulda geçirmek istemedikleri için ailelerine kurs açılacağı haberini vermediklerini öğrendiklerini anlatarak, "Velilere duyurunca talep oldu. Ancak kurslar başladığı için onları alamadık" dedi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Yıldırım da bazı okullarda yaşanacak öğretmen yetersizliğinin ek ders ücretinin artırılmasıyla çözüleceğini söyledi.
Selvi ÇELİK - HaberTürk

      

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)