adscode
adscode

MEB Müsteşar: Hiçbir Cemaatin Dershanesi Hedefte Değil

MEB müsteşarı katıldığı toplantıda konuştu. MEB müsteşarı dersanelerin kapatılması süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

 MEB Müsteşar: Hiçbir Cemaatin Dershanesi Hedefte Değil
MEB
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, dershanelerin özel okula dönüşümü programına ilişkin, "Biz Milli Eğitim Bakanlığıyız. Devlet dışında hiçbir topluluğu, kitleyi hedef ya da muhatap olarak almayız. Devlet otoritesine karşı çıkan gruplarla ilgili mücadeleyi ilgili kamu kurumları yapar" dedi. 

Tekin, bir otelde düzenlenen "Milli Eğitim Bakanlığı Bölge İstişare Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, bakanlıklarının mesaisinin yılın 365 günü, 24 saat devam ettiğini, yaz aylarının ise en yoğun dönemleri olduğunu söyledi.

Bu sürede eğitim öğretim dönemi süresince yapılacakların planlaması ve altyapısını hazırladıklarını ifade eden Tekin, "Bugün de burada yıl içerisinde karşılaştığımız sorunlarla alakalı olarak ürettiğimiz çözüm önerilerini tartışmak ve yeni dönem karşımıza çıkabilecek potansiyel sorunlarla alakalı olarak ne tür çözüm önerileri üretebileceğimizi ortaya koymak için toplantı organize ettik" diye konuştu.

Tekin, burada bir gazetecinin "Dershanelerin kapanma süreci nasıl işliyor?" sorusuna, "Biz Milli Eğitim Bakanlığıyız. Devlet dışında hiçbir topluluğu, kitleyi hedef ya da muhatap olarak almayız. Devlet otoritesine karşı çıkan gruplarla ilgili mücadeleyi ilgili kamu kurumları yapar. Biz burada yapacağımız şey sadece şu; 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye'de eğitim sisteminin ana problem kaynaklarından bir tanesi olarak dershaneler gösterilmiş. Bütün hükümetler çözüm üretmek için çaba sarf etmişler. Şimdi iş başında bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti de 2002 yılında kurulduğu günden beri bu konuyla ilgili olarak bir takvim ortaya koymuş. Biz şu anda bu takvimin içindeyiz" şeklinde yanıtladı.

Bu dönüşüm sürecinin geçen yıl başlatıldığını anımsatan Tekin, şunları kaydetti:

"Hiçbir grubun, yapının dershaneleri ya da okulları hedef değil. Biz sadece Türkiye'de eğitim niteliğini ve kalitesini yükseltecek adımlar atmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda dershane sektöründe hizmet veren girişimcilerden de şunu istiyoruz. 'Türkiye'nin eğitim açısında çok ciddi sorunu var. Ülkenin kaynaklarını optimum kullanalım. Bizim eğittiğimiz çocuklara siz ikinci kez kurs vermeyin. Buyurun beraber bu çocukları eğitelim. Eğer bunu yaparsanız, Türkiye'nin eğitim problemlerinin çözümü için elinizi taşın altına koyarsanız biz sizi teşvik edeceğiz. Buyurun dershane olarak yaptığınız şeyi okul olarak yapın' dedik. Bu çağrımıza sektörün büyük bir kısmı pozitif cevap verdi. Teşvik süreciyle dershaneleri özel okula dönüştürmeyi kabul ettiler."

-"Biz milli eğitimin temel sorunlarını çözmeye çalışıyoruz"

Kendisini devletin, siyasal iktidarın, hükümetin üstünde gören, hükümetleri yıkacak güce sahip olduğuna inanan bir grubun, 'Siz, biz varken bize rağmen böyle bir karar alamazsınız. Size bu kararı aldırtmayız' dediğine dikkati çeken Tekin, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bu türden tehditlerle hükümetine karşı tehdit yöneten kişileri ciddiye almayacağını kaydetti.

Tekin, politikaları bu tür gruplardan bağımsız olarak yürüttüklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Biz milli eğitimin temel sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Sektördeki kişilerle onlarca kez toplantı yaptık. Bu toplantılarda kendisine aşırı derecede güvenen ve kendisini kamu politikalarını etkileyen, belirleyen vesayetçi olarak tanımlayan bu grup haricindeki herkes çok pozitif katkı verdi, toplantılarımıza geldi, görüş beyan etti. Nasıl daha iyi yapabiliriz?" için bize katkı verdiler. Onlar, 'yaptırmayız' noktasındalar. Kendileri bilir. Biz gerekli görüşmeleri yaptık. Yasal süreç de başladı. Bu yıl dershaneler, dershane olarak faaliyetlerine devam edecek ama önümüzdeki eğitim-öğretim yılı sonu itibarıyla Türkiye'de artık dershane işletmeciliği kalmayacak. Özel okula dönüşmek isteyenler için akla hayale gelmedik teşvikler ve destekler söz konusu. Arazi, eğitim binası, öğrenci başına destek, vergi indirimleri desteği. Eğitime ayrılan kaynakları hep beraber, bu ülkenin geleceği için sağlıklı kullanmak durumundayız."

Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)