adscode
adscode

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Kürtçe Eğitim Açıklaması

Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, "Kürtçe eğitime ilişkin bugüne kadar 1 yıllık süre içerisinde hiçbir başvuru bakanlığa ulaşmamıştır" açıklamasında bulundu.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den Kürtçe Eğitim Açıklaması
Eğitim

 Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, Kürtçe eğitime ilişkin, "Geçen yıldan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurup, şartları yerine getiren özel eğitim kurumlarına izin verileceği açıklanmıştı. Fakat bugüne kadar 1 yıllık süre içerisinde hiçbir başvuru bakanlığa ulaşmamıştır. Yani bu kanun kapsamında eğitim yapmak isteyen hiçbir özel girişimci bize başvuruda bulunmadı." dedi.

"KİMSE BAŞVURMADI"

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarını gerçekleştirdi. Törene Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin de katıldı. Törende konuşan Tekin, Kürtçe eğitime ilişkin, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurup, şartları yerine getiren özel eğitim kurumlara izin verileceğinin açıklandığını söyleyerek "Fakat bugüne kadar 1 yıllık süre içerisinde hiçbir başvuru bakanlığa ulaşmamıştır. Yani bu kanun kapsamında eğitim yapmak isteyen hiçbir özel girişimci bize başvuruda bulunmadı. Başvuru yapılmadan illegal yöntemlerle bu dillerde eğitim yapmak istediğini deklare eden bazı gruplar son günlerde ortaya çıktı ve bunlarda bizim bakanlığımız okullarına yönelik şiddet eğilimleri içerisindeler." ifadelerini kullandı.



"9. SINIFLARI KAPSAMAYACAK"

Tekin, 5 Eylül tarihi itibariyle 8. sınıftan 9. sınıfa geçmek için bekleyen öğrencilerden yüzde 93'ünü kendi tercih ettiği okullara yerleştirdiklerini ifade ederek "Sisteme hiçbir şekilde başvurmayan yaklaşık 130 bin civarında öğrencimiz 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında 9.sınıflara yerleştirildi. Sistemden kaynaklanan sorun olmadığını bir kez daha söylemek isterim. Bu süreci biz önceden gördüğümüz için bu yıl nakil sürecini 26 Eylül'e kadar tanımladık. Yani yerleştiği okuldan memnun olmayan, istemediği bir okula yerleşen arkadaşlarımız için de böyle bir imkan tanımıştık. Bugün itibariyle yeni nakil sonuçları da ilan edilecek." diye konuştu.

Tekin, liselerde okuyan üniversitelere hazırlanan öğrencilerle ilgili şunları söyledi: "Daha önce hükümetin aldığı kararlar çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve ÖSYM ortak bir biçimde üniversiteye yerleşmeyle alakalı yenilikler için çalışıyor. Bu konuda alacağımız kararlar hali hazırda liselerde öğrenci olarak bulunan çocukların hiçbir biçimde etkilemeyecektir. Eğer böyle bir karar alırsak, böyle bir değişiklik gündeme gelirse sektörden temsilcilerle akademisyenlerle tartışarak uygulayacağımız eğitim yılında 9. Sınıfa başlayacak öğrenciler için hayata geçirilecektir."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)