adscode
adscode

MEB Öğrenci ve Velilerle TEOG Dalgası mı Geçiyor?

Güya dün TEOG sonuçları açıklandı. Hiç bir detay yok. Kaç kişi soruların tümünü cevapladı, kaç kişi sıfır aldı, kim kaçıncı sırada, hangi puanlarda yığılma oldu?

MEB Öğrenci ve Velilerle TEOG Dalgası mı Geçiyor?
Günün Yazısı
Güya dün TEOG sonuçları açıklandı. Hiç bir detay yok. Kaç kişi soruların tümünü cevapladı, kaç kişi sıfır aldı, kim kaçıncı sırada, hangi puanlarda yığılma oldu? Ortalama ve standart sapmalar ne? Hiç birisi belli değil.

Sınav analizi olmadan, diğer öğrencilerin hangi durumda olduğunu bilmeden sağlıklı bir tercih yapılması mümkün değil. İşte bu yüzden 24 Haziran'da Yerleştirme Puanı açıklanırken tüm bu detayların da kamuoyu ile paylaşılması gerekir. Yoksa velilerin de, öğrencilerin de yaz tatilleri zehir olur.

Yeni hükümet umarız bir an önce kurulur da yeni Bakan da bir an önce belli olur.  Yoksa bu eziyet zor biter. Nabi Bey tekrar Bakan olur mu? Eğer seçimden hiç ders alınmamışsa, niye olmasın ki!..

Bu arada nakillerle ilgili öylesine şok edici bilgiler geliyor ki, bu konuyu da birer veli olarak araştırmanızda yarar var. Yoksa aynı haksızlıklara sizler de maruz kalabilirsiniz!

Bir örnek mi istiyorsunuz, merkezi yerleştirme taban puanlarıyla nakille gelenlerin puanları arasında 50 hatta 100 puana varan farklılıklar olduğu iddia ediliyor.
Peki bunu kim araştıracak? MEB ama o kapıyı aralayan zaten o değil mi!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)