adscode
adscode

MEB Özel Okullara mı Çalışıyor?

Önce dersane liseler, şimdi de olmayan liseler yüzünden, özel okulları, aklının ucundan geçirmeyenler bile, kolejli olmaya başladı. Bu zoraki izdivaç bakalım ne kadar sürecek?..

MEB Özel Okullara mı Çalışıyor?
Günün Yazısı
Tüm gelirleri, özel okul taksidini karşılamaya yetmeyecek çok sayıda arkadaşımız, çocuklarını, kolejlere yazdırmaya başladı.
Çünkü, mahallelerinde gidecek lise yok.
Fen ve anadolu liselerini kazanamadılar, meslek lisesi ve imam hatipe de gitmek istemiyorlar.  
Açık liseyi ise akıllarının ucundan geçirmiyorlar. Çünkü, bu yaştaki çocuğun yeri ev ya da iş yeri değil, okul diyorlar.
Haklılar da...
Bu durumda, tek seçenekleri kalıyor. O da özel liseler.
Yıllık öğrenim ücretleri, 10 bin liradan başlayıp, 100 bin lira kadar çıkanlar var ve onlar, mümkün olduğunca, evlerine en yakın ve en ucuz olanı tercih ediyorlar. Ama kazançlarının tümü de çocuklarının eğitimine gidecek farkında değiller.

Çocuklara bırakacak en iyi miras eğitim olduğu için, eğitim için harcanan her kuruşu, elbette alkışlamak gerek ama eğer o parayı, çok şeylerden kısıp, sadece ve sadece eğitime harcıyorsanız,işte o noktadan sonra farklı sıkıntılar yaşanmaya başlanıyor!
Hele ki bir de, iyi bir karne gelmiyorsa!
Çocuğunu koleje gönderen bir daha alamıyor!
Yine aynı şekilde birini gönderip, diğer çocuğu ya da çocukları, koleje göndermemek, aile içi huzursuzluğun en önemli kaynaklarından biri olabiliyor.
Velilerin, pek de göz önün de bulundurmadıkları bir olay da, özel okul macerasının sadece bir yıl ve sadece öğretim ücretiyle sınırlı sanmaları!..
Süreç uzadıkça, başlarının ağrımasın birazda bu yüzden.
Eskiden her mahallede, herkesin gidebileceği iyi devlet okulları vardı.
Bu olanağın ortadan kaldırılması, orta ve orta alt gelir düzeyinde bulunan aileler için çok büyük bir yıkım oldu ama farkında bile değiller.

Eskiden mahalle okuluna giden bir çocuk, zirveyi zorlayabiliyordu.
Şimdi ise bırakın artık kalmayan devlet okullarını, ya da anadolu liseleri veya kolejleri, en iyi ya da en pahalı okullardan mezun olanlar bile iyi bir kariyer için zorlanıyor.

Bakalım bu işin sonu nereye varacak?.. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)