adscode
adscode

MEB SBS Kararı Sonrası Ne Yapmalı?

Eğitim Uzmanı Turgay Polat, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'nin iptali için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine, ortada kamunun yaptığı bir hatayla mağdur olan birçok çocuğun var olduğunu belirterek,…

MEB SBS Kararı Sonrası Ne Yapmalı?
MEB
Eğitim Uzmanı Polat, "Kontenjan sınırını kaldıramazsanız aşağıdan bir öğrenciyi yukarıya kaldıramazsınız. Ona göre öğrencileri bir üst tercihine doğru hareket ettirebilirsiniz. Aksi takdirde yukarıdaki çocuğu aşağı doğru çekmeniz gerekir, bu da hak kaybına neden olacağı için doğru olmaz. Onun yerine alttakini yukarıya doğru çekmek gerekir. Bu da yaklaşık bin öğrenciyi hareket ettirecektir. O kadar hareket de zaten yapılabilir diye düşünüyorum" dedi.
Eğitim Uzmanı Turgay Polat, Milli Eğitim Bakanlığı'nın SBS'nin iptali için yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine, ortada kamunun yaptığı bir hatayla mağdur olan birçok çocuğun var olduğunu belirterek, bu hatanın düzeltilmesi için öncelikle kontenjan sınırının kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.
Eğitim Uzmanı Turgay Polat, bir TV yayınında soruları yanıtladı. "Milli Eğitim Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada kayıt yaptırılmış olduğu için kazanılmış haklara dikkat çekmişti. Bu durumda bu tartışma ne olacak?" şeklindeki bir soru üzerine Polat, "Yukarıdaki bir çocuk hiçbir şekilde bir alt okula düşmez. Kontenjan sınırını kaldırın derken ben işte bunu kastediyorum. Kontenjan sınırını kaldıramazsanız aşağıdan bir öğrenciyi yukarı ya kaldıramazsınız. Ona göre öğrencileri bir üst tercihine doğru hareket ettirebilirsiniz. Aksi takdirde yukarı da ki çocuğu aşağı doğru çekmeniz gerekir, bu da hak kaybına neden olacağı için doğru olmaz. Onun yerine alttakini yukarıya doğru çekmek gerekir. Bu da yaklaşık bin öğrenciyi hareket ettirecektir. O kadar hareket de zaten yapılabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.

-"ÇOK ÖĞRENCİYİ ETKİLEMİYOR DİYE DEĞERLENDİRMEME İŞİ KOMİK"-

"Çok ilgi gören okullarda fiziki yapı kontenjan sınırının kaldırılmasına uygun mu?" sorusu üzerine ise Polat şunları kaydetti:
"Tabi problem ama sonuç olarak şu anda yapacak bir şey yok. Baştan yapılan bir hata Haziran, Temmuz ayında yapılması gereken bir şey. Bir hata varsa bunu yeniden değerlendirirsiniz. Bu çok öğrenciyi etkilemiyor diye değerlendirmeme işi komik yani. Şu anda ki durumu değerlendiriyorum ve kendimi çok kötü hissediyorum. Bu başından beri bile bile yapılan bir hata. Bırakın bunu yenisinde de problem var. Din kültürü dersinden dolayı sınıfta kimlik kontrolü yapılmadığı için geçtiğimiz Kasım ayındaki sınav, büyük ihtimal o da iptal edilecek. Olası durum şu; şuanda bir problem var. Bu problem içinde okullarımızın kontenjanı, kapasitesi de tabi ki problemli olacak. Bazı çocuklar ben tercihimi o zamanki puanıma göre yapmıştım yeniden tercih istiyorum diyebilir. Sonuç olarak ortada kamunun yapmış olduğu bir hata var. Kamunun yapmış olduğu hatadan mağdur olan çocuklar var. Bu mağduriyeti gidermek içinde ne olursa olsun, sonu nereye dayanırsa dayansın, kaç öğrenci etkilenirse etkilensin bunu 1 ay içerisinde puanları hesaplayıp bütün çocukların hak ve hukukunu koruyacak şekilde tercihlerini de o taleplere göre yapmamız lazım. Bunu yapmak durumundayız." (ANKA)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)