adscode
adscode

MEB, sınavları adil hale getireceğine, daha da sulandırıyor

Öğrencilerin TEOG puanlarını artırmak için öğretmenlere baskı yapan ve notları yükselten özel okullara ceza verilecekmiş. Peki yıllardır süre gelen bu durum için ceza gören bir okul oldu mu? Evet demek…

MEB, sınavları adil hale getireceğine, daha da sulandırıyor
Günün Yazısı
MEB, sınavları daha adil hale getireceğine, daha da sulandırıyor.
Yıllarca önce, katsayılara karşı çıkarken, önemli olan sınavlar, onun dışında hiç bir şey etkili olmasın diyenler, şimdi, çok farklı seçenekleri savunuyor ve uyguluyorlar.

Başarı puanı, dünden bugüne hem liselere, hem de üniversiteye girişte hep sorun oldu. Görünen o ki olmaya da devam ediyor.

MEB'in bu konudaki aba altından sopa göstermesi yanı göz korkutması da yıllardır devam ediyor.
Not şişiren okullarda yıllardır belli ve MEB bütün bu okulları çok iyi biliyor.
Peki o zaman niye dur demiyor?
Daha da önemlisi, okul notları, devlet okullarına girişte önemli de özel okullara girişte niye dikkate alınmıyor?
İşte yüz binlerce velinin kaygılarını dile getiren bir velinin feryadı. Umarız Ankara'da birileri kendisini duyar!..


Merhaba Abbas Bey,

Bu başlıklı yazınıza istinaden ben de 8.sınıf teog sınavına girmiş bir öğrencinin velisi olarak bir şeyler paylaşmak istedim.

Benim çocuğum 5.sınıftan bu yana özel okula devam ediyor.Daha önce devlet okuluna devam ederken.Malum 4+4+4 sistemi bizi Özel Okula gitmeyi zorunlu kıldı.

Teog 1 de sıfır hatası Teog 2 de 1 hatası var.Yani oldukça başarılı özellikle de fen-matematik  ilgi alanı içerisinde.

Hem devlet okulunu hem de özel okulu yaşamış ,görmüş bir veli olarak objektif bir şekilde bu konuda değerlendirmemi yapacağım.

Benim çocuğum yukarıda da bahsettiğim gibi teog sınavında oldukça başarılı bir sonuç çıkardı.Ancak maalesef istediği okula orta öğretim başarı puanı cok uçuk kaçık yükseklikte olmadığı için gidemeyecek gözüküyor.Bunun nedeni okulumuzun azda olsa artı bir not (0.001 bile )  alamayışımızdan..Oysa çok yakınımda bizzat bildiğim öyle devlet okulları var ki çocuğun(çocukların) teog sınavında 20-30-hatta 50 yanlışları var ama karne notu 99-100 lerde ...Yani demem o ki..bu yazının başlığı tüm okullar devlet-özel okullar şeklinde olmalı..Suistimal her yerde..Bu nedenle aslında doğru olan hiç orta öğretim puanının bu sınava dahil edilmemesidir.Madem biliyoruz bu konuda adaletsizlik var bile bile neden uygulamaya devam ediyoruz.Kaldıralım bu kriteri böylelikle bu suistimalin neden olduğu bu adaletsizliğe kökten çözüm getirilmiş olur..

Eğitimide rüştünü ispatlamış okullar (Robert Koleji vb)neden orta öğretim başarı puanını dahil etmiyor.?? Bunlar bu işi bu kadar iyi yaptığı halde neden acaba düşünemiyorlarmı bu kadarcığını.?? Tüm bunlara kafa yormadıkça suiatimal bitmez.

Yeni Milli Eğitim Bakanımız keşke okusa bu yazıyı ve gereğini yapsa henüz vakit varken bu yıl için bile 2.000.000 a yakın çocuğun kaderi değişebilir.

Benim çocuğum bu konudan olumsuz etkilendiği için bu yazıyı yazdığımı düşünenler mutlaka olacak biliyorum.Ama ben bunun doğru olmadığını her zaman savunan ve düşünen bir insanım.Herkes 1 dakikasını bu konuyu düşünmeye ayırsa eminim aynı sonuca ulaşılırdı.

 Aklın yolu birdir.


Saygılar...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)