adscode
adscode

MEB Toplantısından Temel Liseler Güçlenerek Çıktı

Anayasa Mahkemesi’nin özel eğitim kurumları kanunu kapsamında dershanelerin kapatılması ve dönüşümleri ile ilgili gerekçeli iptal kararının ardından Milli Eğitim Bakanlığı hafta içinde konuya ilişkin…

MEB Toplantısından Temel Liseler Güçlenerek Çıktı
MEB
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve sektör derneklerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda eğitim sektörüne yönelik önemli kararlar alındı.

Dershanelerin dönüştürülmesini düzenleyen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı maddelerinde Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli iptal kararının üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul’da toplantı düzenledi. Önceki yıllarda dershaneler ile ilgili alınan kararlar, sonrasında gerekçeli iptal kararları ile belirsizlik ortamına giren eğitim sektöründe özel öğretim kurumları ile öğrenci ve aileleri için yeni yol haritası belirlendi.

Toplantıda alınan karara göre üniversiteye hazırlık dönemine başlayacak öğrencilere temel liseler yardımcı olacak. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir süre kala ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulması için hafta boyunca konu üzerinde çalışılarak düzenlenen toplantıdan temel liseler güçlenerek çıktı.

Çözüm Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Öğretim Derneği Başkanı Ahmet Akça, “Bugün yaptığımız görüşmede Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı Bey, AYM’nin dershanelerin dönüşümü süreciyle ilgili verdiği kararın gerekçesinin açıklanmasının ardından belirlenen yol haritası hakkında biz sektör derneklerini bilgilendirmişlerdir. Bizim görebildiğimiz Milli Eğitim Bakanlığımız, AYM’nin kararını en ayrıntılı şekilde incelemişlerdir. Karar neyi gerektiriyorsa bu çerçevede çalışma yürütülmüştür. Biz sektör dernekleri olarak bu çalışmadan memnun kaldık. Biliyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığımızın önümüzdeki hafta yapacağı resmi açıklamadan sonra veliler ve öğrenciler de bu karardan memnun kalacaklardır. Öncelikle şunu ifade etmekte yarar var; bu süreçten temel liseler güçlenerek çıkmıştır, yeni yol haritasında dershanelere ihtiyaç kalmayacak şekilde düzenleme zaten yapılmıştır. Temel liseler güçlendirilerek bundan böyle dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır. Öğrencilerimizin gerek bir üst kuruma hazırlık süreçleri olsun gerekse takviyeye ihtiyaç duydukları derslere ilişkin kurslar olsun bunların tamamı temel liselerde ve okullarda açılacak olan takviye kurslarında yerine getirilerek okulda oluşan ihtiyaçlar okul dışı eğitim kurumlarına ihtiyaç duyulmadan yine okul içerisinde çözülecektir.

Temel liseler uzun yıllara dayanan dershanecilik tecrübesi ile öğrencilerimizi merkezi sınavlara(YGS-LYS) ye hazırlayabilecek en ideal eğitim kurumlarıdır. Velilerimize çağrımız okuduğu okuldan memnun olmayan, okul değiştirmek isteyen öğrencilerimiz için temel liseler en ideal tercihlerden biridir. Velilerimiz bu kurumlarımıza çocuklarını gönül rahatlığıyla kayıt yaptırabilirler. Bu kurumlarımız hem eğitim uygulamaları bakımından hem de hizmet kalitesi bakımından bakanlığımızın gözetimi ve denetimi altındadırlar.

Biz Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) olarak ve bendenizin kurumu olan Çözüm Dershaneleri Grubu olarak temel liseye dönüşüm ile ilgili bir karar almıştık. Bu kararımızın gereği olarak tüm kurumlarımızı temel liseye dönüştürdük ve bundan böyle de ÖZDER üyeleri ve Çözüm Dershaneler grubu temel lise olarak faaliyetlerine devam edeceklerdir. Biz dershaneciliği tekrar canlandırma çabalarının da eğitim sistemimize bir fayda sağlamayacağını düşünüyoruz. Eğitim camiamızın ve eğitim sistemimizin acilen bu dershanecilik tartışmasının içerisinden çıkması gerektiğini düşünüyoruz. İllegal olarak izinsiz merdiven altı dershaneciliğe yeltenenlerle yetkililerimiz etkin mücadele yürütmeliler ve biz dernek olarak bu konuda üzerimize düşen görevi fazlası ile yerine getireceğiz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)