adscode
adscode

'MEB Topu Taca Atmadan Sıralamayı Yeniden Yapsın'

CHP Istanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, SBS konusunda mahkemenin verdiği kararın nihayi olduğunu belirterek "Milli Eğitim Bakanlığı hiç topu taca atmadan bu kararı bekleyen öğrenci için yeniden bir sıralama…

'MEB Topu Taca Atmadan Sıralamayı Yeniden Yapsın'
MEB
CHP Istanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, SBS konusunda mahkemenin verdiği kararın nihayi olduğunu belirterek "Milli Eğitim Bakanlığı hiç topu taca atmadan bu kararı bekleyen öğrenci için yeniden bir sıralama yapınız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013 SBS ile ilgili Ankara 18. Idare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararına yaptığı itiraz reddedildi. CHP Istanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Meclis'te konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Mahkemenin kendisiyle ilgili verdiği kararda "Dava ehliyeti yoktur. Çünkü öğrenci velisi değildir. Herhangi bir zararı söz konusu değildir." dendiğini dile getiren Ayaydın, esasa girmeden karar verdiğini kaydetti.

Kendisinin milletvekili olduğunu hatırlatan Ayaydın, yaptıkları yemine sadık kalarak bu haklı talepleri idari yargıya götürdüğünü söyledi. Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda 1 milyon 112 bin öğrencinin sıralamasının değiştirilmesi gerektiğini anlatan Ayaydın, nihayi bir karar olduğunu belirterek "Milli Eğitim Bakanlığı hiç topu taca atmadan bu kararı bekleyen öğrenci için yeniden bir sıralama yapınız. Bu sıralama sonucu puanı düşen ancak kayıt yaptıran öğrencilerin hakkı kullanılsın. Ama yeni sıralama sonucu puanlaması yükselen öğrenciler, eğer kazanmamışsa süratle bu öğrencilerin kaydı yapılsın. Daha yüksek okula gitmek isteyenlere de bunun gereği yerine getirilsin." diye konuştu.

TEOG sınavının da iptal edilmesi gerektiğini savunan Ayaydın, orada da yanlış hesaplamalar olduğunu ve yargıdan döneceğini kaydetti. Milli Eğitim Bakanının herşeyin kontrollerinde olduğu yönündeki sözünü hatırlatan Ayaydın, "Keşke hiçbir şey sizin kontrolünüzde olmasaydı, bunlar yaşanmasaydı. Milli Eğitim Bakanlığı demek sınav demek. Sınav demek skandal demektir." şeklinde konuştu.

2 milyon öğrencinin ailesinin perişan edilmemesini isteyen Ayaydın, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavlarda mutlaka skandallar yaşandığını ve artık bu skandallardan bıktıklarını söyledi. Bölge Idare Mahkemesinin kararının siyasi bir karar olduğunu savundu.

Ankara 18. Idare Mahkemesi CHP Istanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın, açtığı dava sonucu 8 Haziran 2013'te yapılan Seviye Belirleme Sınav (SBS) sonuçlarının yanlış hesaplandığı gerekçesiyle 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin girdiği sınav sonuçlarıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, yürütmeyi durdurma kararına Ankara Bölge Idare Mahkemesi'nde itiraz etmişti. Bölge Idare Mahkemesi tarafından bakanlığın itirazını reddedildi.
MEB'den Flaş Açıklama: 'Henüz karar ulaşmadı'




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)