adscode
adscode

MEB, UNICEF ve AB Elbirliğiyle Okul Öncesi Eğitimi Güçlendirecek

Türkiye’nin geleceği için yaşamsal önemi olan “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” projesinin toplam 16.86 milyon Avro bütçesi ile dezavantajlı koşullarda yaşayan yüzbinlerce çocuk, kaliteli eğitim…

MEB, UNICEF ve AB Elbirliğiyle Okul Öncesi Eğitimi Güçlendirecek
Anaokulu

 

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın; UNICEF’in teknik desteği ve Avrupa Birliği’nin finansal desteği ile hayata geçirdiği “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” projesi, özellikle dezavantajlı konumdaki çocukların okul öncesi eğitimden yararlanmasını sağlayarak fırsat eşitliği oluşturmayı ve Türkiye’nin geleceğine sağlam bireyler yetiştirilmesini hedefliyor.

AB’nin 13.9 milyon Avro, hibe yararlanıcılarının 590.000 Avro, T.C Hükümeti’nin 1.37 milyon ve UNICEF’in 1 milyon Avro katkıda bulunduğu toplam bütçesi olan 16,86 milyon Avro olan proje ile yüzbinlece çocuğun okul öncesi eğitimden yararlanması sağlanacak.

Projenin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, projenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın başat projelerinden biri olduğunu; kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “İnsan hayatında kalıcı izler bırakan bu dönemde, çocuklara sunulan eğitim fırsatları onların daha sağlıklı, daha mutlu ve hayatta daha başarılı bireyler olmalarını sağlayacaktır. Okul öncesi eğitimi ülkemizde yaygınlaştırmak kadar kalitesinin arttırılması da Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır. Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi, okul öncesi eğitimde hem nicelik, hem de nitelik konusunda ülkemize önemli katkılar sağlayacaktır. Bu önemli eğitim basamağının yaygınlaştırılmasında devletin yanı sıra yerel yönetimlere, özel sektöre, sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere çok önemli sorumluluklar düşüyor. Burada sizlerin aracığıyla tüm çocuklarımızın bu eğitimden yararlanması adına herkesi göreve çağırıyorum.

UNICEF İletişim Bölüm Başkanı Sema Hosta ise çocukların gelişim özelliklerini, bireysel farklılık ve yeteneklerini göz önüne alarak güven aşılayan kaliteli bir okul öncesi eğitim programının çocuklara gelecekte daha başarılı ve yetkin olma imkânı sağlayacağını belirtti. Hosta, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son zamanlarda elde edilen bulgular, çocuğa küçük yaşlarda yatırım yapmanın, yatırılan her 1 Doların, 17 Dolarlık bir geri dönüşü olduğunu göstermektedir. Bu veriler; Maliye Bakanlığı da dahil diğer bütün ilgili bakanlıklarla iş birliği yapmayı ve çocuklara ve bütün topluma yönelik uzun vadeli bir değişime sebep olacak bu reformu uygulamayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı açısından da bu güçlü bir kanıttır.”

AB Türkiye Delegasyonu’ndan Baş Kâtip, Operasyon Birim Başkanı Odoardo Como da toplantıda bir konuşma yaptı. "Okul öncesi eğitim ve bakıma yapılan yatırımların getirisinin çok yüksek olduğu artık bilinen bir gerçek. Bu yatırımlar, sosyal içerme ve fırsat eşitliğini artırmak için de önemli bir araç. AB mali desteğiyle gerçekleşen bu proje, Türkiye'de okul öncesi eğitim sisteminin kalite ve erişilebilirliğini kalıcı biçimde artırmayı hedefliyor."dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)