adscode
adscode

MEB ve YÖK’e Acil Kodlu Çağrı

Sorumluluk sınavından geçemeyen lise son sınıf öğrencisi, MEB ve YÖK’e Acil Kodlu Çağrı

MEB ve YÖK’e Acil Kodlu Çağrı
MEB
Lise Son Sınıf Öğrencileri, MEB ve YÖK'e Acil Kodlu Çağrı
Bilindiği üzere bu öğretim yılı başında Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği değiştirildi. Bu değişiklikle sorumluluk sınavları Kasım ve Nisan aylarına alındı.
Tüm uyarılarımıza rağmen Nisan ayı sınavlarında da başarılı olamayıp mezun olamayacak öğrenciler var. Çünkü en yakın Sorumluluk sınavı Kasım 2014'te.
Acil kodlu diyoruz çünkü LYS Başvuruları 30 Nisan 2014 'de sona eriyor.
Lise son sınıf örencilere çağrı:
Gün doğmadan neler doğar diye düşünün ve LYS başvurunuzu ihmal etmeyin. Ayrıca gelişmeleri mutlaka takip edin ve bu yazıyı sonuna kadar okuyun. Çünkü Kasım 2014 sınavından sonra da kayıt olabilmeniz mümkün olabilir.
MEB'e Çağrı:
Getirilen yeni sistem yani Sorumluluk Sınavlarına adaptasyonda sorunlar vardır. Öğrenci halen uyum sağlayamamıştır. Tüm uyarılara rağmen başarısız olmuştur. Bu öğrenciler için yeniden sınav hakkı verilmesinde fayda vardır.
En azından bu konuda bir açıklama yapın. Ve bu konudaki kesin yaklaşımınızı kamuoyu ile paylaşın. Hazır söylemişken ara sınıftaki öğrencilerle ilgili de açıklama yapmayı ihmal etmezseniz iyi olur. MEB son anda bir açıklama yapıyor ve öğrenci hazırlanmaya fırsat bile bulamadan sınava giriyor. Varsa bir planınız lütfen erkenden açıklayın. Gerçi Ağustos'ta seçim var sınav hakkı verilir diye düşünüyoruz ama karar merci biz değiliz. MEB'dir ve bu konudaki takvimini öğretmeni ve öğrenciyi mağdur etmeyecek şekilde belirlemelidir. Ya da olmayacak açıklamasını yapmalıdır.
Ayrıca MEB bu durumda olan yani son sınıfta olup sorumlu dersleri kalan öğrenciler ile beklemeli öğrencilerin sayısını da açıklaması kamuoyunu daha net bilgilendirmiş olacaktır.
YÖK'e Çağrı:
Öğrenciler adına YÖK'e sorduk bu yıl yani 2013-2014' başında sınav kazanıp mezun olamayan öğrenciler kayıt yaptırabildiler mi diye?
Bize gelen cevap evet onlara 5 Kasım'a kadar kayıt hakkı verdik dediler. YÖK, MEB'in yeni düzenlemesini de düşünerek bunu biraz daha esnetmesi ve öğrenciler ile üniversitelere duyurması, yerleştirme kılavuzunda yer vermesi için ÖSYM'yi uyarması uygun olacaktır.
İşte Öğrenci, MEB ve YÖK'e çağrımız bu yöndedir.Fakat asıl iş MEB'e düşmektedir. Çünkü gençler özellikle Özel Yetenekle öğrenci alan okullara başvurduklarında üniversiteler, haklı olarak mezun olabilip olamayacağı net olmayan öğrencilerle kontenjan doldurmak istememekte öğrencileri mülakatta eleyebilmektedirler...memurlar.net

Maksut BALMUK
Öğretmen


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)