adscode
adscode

'MEB yasa tasarısı pimi çekilmiş bomba gibi'

Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı, MEB yasa tasarısının pimi çekilmiş bomba gibi olduğunu belirtti.

'MEB yasa tasarısı pimi çekilmiş bomba gibi'
Sendikalar
Sendika üyeleri, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak MEB Yasa Tasarısı'nı protesto etti. Kalabalık çeşitli sloganlar atıp pankartlar açtı. Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı burada yaptığı açıklamada, kanun tasarısını pimi çekilmiş bombaya benzetti. Emniyet ve yargıdan sonra eğitime de el atan iktidarın çatlak ses çıkmaması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade eden Akıncı, ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hazırlanan yasanın eğitimi yangın yerine çevireceğini öne sürdü.
 
Söz konusu yasa tasarısı ile eğitim temellerinin sarsılacağı gibi öğretmen ve okul yöneticilerini de mağdur edeceğini anlatan Akıncı şöyle devam etti: "Bu yasa tasarısında en tehlikeli hususlardan birisi 4 yıl ve üzeri sürelerde okul müdürü, başyardımcısı ve müdür yardımcısı olanların görevlerinin sona erecek olmasıdır. Bundan sonra okul yöneticileri il milli eğitim müdürü ve vali oluru ile atanacaktır. Bundan sonra kimlerin okul müdürü olacağına artık hükümet karar verecektir."
 
AKP iktidarının kendi devletini kuracağını anlatan Akıncı, yandaşların, torpilli olanların, emir kullarının okul yöneticisi yapılırken diğerlerinin ise ekarte edileceğini ifade etti. AK Parti'nin tıpkı yargı ve emniyette olduğu gibi eğitimde de kendi adamlarını kilit noktalara getirme hevesinde olduğunu vurgulayan Akıncı şöyle devam etti: "Eğitimde liyakatli, becerikli, ehil okul yöneticileri yerini iktidarın her emrini yerine getiren beceriksiz, bilgisiz, ehliyetsiz, kişilere bırakabilmektedir. Üstelik bu durum 110 bin civarındaki okul yöneticisini etkileyecektir.” 
 
Basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.CİHAN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)