adscode
adscode

MEB'den Ders Programlarının Değerlendirilmesi İçin Anket

Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim ders programlarının değerlendirilmesi için öğretmen, öğrenci ve velilere anket yaptı. Anket sonucuna göre, öğrenciler geometri ders saatlerinin artmasını istiyor. Öğretmenlere…

MEB'den Ders Programlarının Değerlendirilmesi İçin Anket
Ortaokul
Milli Eğitim Bakanlığı,genel ortaöğretim ders programlarının değerlendirilmesine yönelik bir anket yaptı.Anket için ders programları hakkında öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin görüşleri alındı. 268 genel ortaöğretim kurumu, 2 bin 895 öğretmen , 2 bin 212 öğrenciye ve 2 bin veliye anket soruları yöneltildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın araştırmasına göre, öğrenciler alan ders saatlerinin ve  özellikle geometri ders saatlerinin artmasını istedi. Öğrencilere göre matematik dersinin içeriği ise ağır. Öğrencilerin çoğu "Yoğun ev ödevi temposu yerine ders içi etkinlik yapılmalı" dedi.
Ankete göre, öğretmenler liselerde tüm ders saatlerinin arttırılmasını önerdi. Çok sayıda ev ödevinin öğrencileri yorduğunu, ders kitaplarında sürekli tekrar olduğunu belirten öğretmenler müfredatın çok yoğun olduğuna da dikkat çekti.
Öğretmenlere göre, mevcut müfredat öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmaya müsait değil ve öğretim programı sade ve öz bilgiler içermeli.
Ankete göre, öğretmenler en çok "yazılı sınavı" ölçme ve değerlendirme aracı olarak kullanıyor. Ancak öğretmenler mevcut sınav sisteminin öğrenciler ve öğretmenleri ezberci olmaya zorladığını savundu.
Velilere göre ise, ortaöğretim eğitimi öğrencilere temel hayat becerisi kazandırıyor. Ancak, alınan eğitim veliyi öğrenme sürecine dahil etmiyor. 
cnnturk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)