adscode
adscode

MEB'den İmam Hatip Liseleri Atağı!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için, 20 imam hatip okulunu, proje okulu olarak belirledi.

MEB'den İmam Hatip Liseleri Atağı!
Eğitim
MEB, 20 İmam Hatip Lisesini, Fen ve Sosyal Bilimler Proje İmam-Hatip Lisesi olarak belirledi.

Proje İmam Hatip Liseleri yüzlerce İmam Hatip Lisesi arasından elenerek tespit edildi.

Her türlü fiziki imkana sahip olan İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okullarının avantajları, TEOG sınavında Türkiye derecesi yapan öğrencilerin tercihlerine yön verecek.

FEN LİSELERİNİN TAHTI SALLANIYOR

Teog Sınavından yüksek puan alan her öğrencinin birinci tercihinin İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulları olması bekleniyor. Eğitimci kadrolarının uzmanlar arasından seçilerek atandığı proje okullarının müfredatı ise isteyen öğrenci için Fen Liselerinin müfredatı yine isteyen öğrenci için ise Sosyal Bilimler Liselerinin müfredatı uygulanıyor.

'Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayreddin Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi'', bu proje okullarından birisi oldu. Okul, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci kaydını yapacak. Çok yüksek puanlı öğrencilerin birinci tercihi olan okulda il dışından gelecek öğrenciler için oluşturulan pansiyon 3 ve 4 kişilik odalarıyla öğrencilerini bekliyor. Ayrıca okulu kazanan ilk 40 öğrenciye okul aile birliğinin burs vereceği öğrenildi.



ALMANCA İLK İMAM HATİP AÇILIYOR!

Türkiye’nin ilk ve tek Almanca hazırlıklı okulu Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açılıyor. Almanya’da doğup büyüyen Türk hocaların gireceği derslerde öğrenciler, haftada 20 saat Almanca eğitimi alacak.

Türkiye'nin ilk ve tek Almanca Hazırlıklı Proje Okulu Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılıyor. İstanbul Erkek ve Kabataş Erkek Liselerine rakip olacak okul, Almanca hazırlık sınıfından sonra fen bilimleri ağırlıklı eğitim veren tek kız imam hatip lisesi olacak. Öğrencilere Almancayı, Almanya'da doğup büyüyen, anadili gibi iyi bilen Türk hocalar öğretecek. Öğrenciler, haftada 20 saat Almanca ders görecek.

ARAPÇA DA MÜFREDATTA

Okulda Almanca ile birlikte Arapça da öğretilecek. Temel İslami kaynaklara bağlı sahih din bilgisini kaynağından okuyup öğrenebilecek seviyede Arapça bilgisi, ana dili Arapça olan öğretmenler eliyle 7 saatlik derslerle verilecek. Fen bilimlerinde zenginleştirilmiş müfredat ve laboratuvar uygulamalarıyla akademik eğitim ortamı hazırlamak, Kur'an kıraatı, fıkıh, hadis, tefsir gibi temel dini ilimlere tam bir vukufiyet oluşturulacak.

DİL KAMPLARI DA OLACAK

Yurt dışı eğitim gezileri, dil kampları, yaz dönemi takviye kursları ve zengin eğitim materyalleriyle Almanca ve Arapça dil eğitiminin pekiştirilmesi sağlanacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)