adscode
adscode

MEB'den özel okullara flaş TEOG uyarısı

​MEB'den özel okullara "TEOG açıklanmadan reklamını yapmayın" uyarısı geldi.

MEB'den özel okullara flaş TEOG uyarısı
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullara 8’inci sınıfların girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçlarının açıklanmadan, sınav sonunda birinci, ikinci, üçüncünün belli olduğu yönünde ilan ve reklamlar vermemeleri konusunda uyarıda bulundu.

MEB tarafından illere gönderilen yazıda, "5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel ortaokullar tarafından 2014 yılı 2. dönem TEOG sonucu açıklanmadan, anılan sınav sonucu birinci, ikinci, üçüncü oldukları gibi ilan ve reklamların verildiği MEB'e ulaşan duyumlardan anlaşılıyor" ifadesine yer verildi.
      
Bakanlık, illerde faaliyette bulunan özel ortaokul müdürlüklerinin gerçeğe aykırı ilan ve reklam vermemeleri, tekrarı halinde 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 7’nci maddesi gereğince işlem yapılacağı konusunda uyarılmalarını istedi. Bakanlık, bu reklamların tekrar yapılması halinde kanun gereği uyarıyı dikkate almayan özel okullara geçici ya da sürekli olarak kapatma cezası verebilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)