adscode
adscode

MEB'den Özel Okullara "Kapatma" Uyarısı

​Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) bazı uluslararası program için onay almayan özel okullara kapatma uyarısı geldi. Bu okullar hakkında yasal işlem başlatılabilir.

MEB'den Özel Okullara "Kapatma" Uyarısı
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede, bazı özel okulların ‘Harvard Quality College’, ‘Oxford Quality Programme’ gibi uluslararası programları uygulamadıkları halde uyguluyormuş gibi okullarını tanıttıklarının tespit edildiğini belirterek konunun incelenmesini istedi. Genelgede, bu özel okullar hakkında yasal işlem başlatılması talimatı verildi. 
MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzalı 2 Mayıs tarihli genelgede bakanlığa konuyla bazı bilgi ve duyumların ulaştığı belirtildi. 

'SORUŞTURUN' TALİMATI

Milliyet gazetesinden Kıvanç El'in haberine göre, genelgede, bu programları uyguladıklarını beyan eden özel okulların müfettişlerce incelenmesi istedi. Bakanlıktan onay alınmadan farklı program uygulayan ve bu durumu reklam ve ilanlarında kullanarak mevzuata aykırı davranan okullar hakkında kanuna göre yasal işlemin yapılması gündeme geldi. Söz konusu okulların İstanbul, Ankara’da yoğunlaştığı, Antalya, İzmir gibi illerde de oldukları öğrenildi. 
Genelgede, kanunda yer alan, “Özel öğretim kurumları, kurum açma şartlarından herhangi birini kaybetmesi veya izinsiz değişiklik yapması, mevzuatta belirtilen sayıda personel çalıştırılmaması veya mevzuata aykırı personel çalıştırılması, reklam ve ilana ilişkin gerekli şartların yerine getirilmemesi halinde, davranışın ağırlık derecesine göre 15 günden az olmamak kaydıyla üç aya kadar geçici olarak, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun genel ve özel amaçlarıyla temel ilkelerine uymayan, kurumunu mevzuata uygun kapatmayan, geçici olarak kapatma cezası alan ve aynı fiili tekrar işleyen kurumlar ise sürekli olarak kurum açma izni veren makam tarafından kapatılır” maddesi de hatırlatılarak söz konusu okulların tespiti halinde kapatılmaya kadar gidecek ceza verilebileceği de belirtildi. 

PROGRAMIN KATKISI
MEB’in onay alınması gerektiğini vurguladığı “Harvard”, “Oxford” gibi programlar, bazı özel okullarda uygulanıyor. Program kapsamında, müfredat ve ders içerikleri uluslararası standartlarla eşitleniyor. Yabancı dil eğitiminde de yeni bir model getiriliyor. Öğrencilerin dil gelişimi program kapsamında takip ediliyor ve online eğitim de veriliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)