adscode
adscode

MEB'den TEOG açıklaması

MEB bugün yapılan son TEOG oturumunun ardından açıklama yaptı.

MEB'den TEOG açıklaması
MEB
"Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılan I. dönem merkezi ortak sınavları sorunsuz gerçekleştirilmiştir.

Ortak sınavlar, yurt içinde  970 sınav merkezinde 16 bin 235 okul/binada, 93 bin 342 sınav salonunda 1 milyon 190 bin 4 öğrenciye, yurt dışında ise; 14 sınav merkezinde (7 ülke), 21 okul/binada, 72 sınav salonunda 822 öğrenciye uygulanmıştır.

10 bin 645 öğrenci, engellerinden dolayı tek kişilik salonda sınava alınmıştır. Bu öğrencilere 15 dakika ek süre kullandırılmıştır.

Birinci ve ikinci gün oturumlarının soru ve cevap anahtarları www.odsgm.meb.gov.tr  internet adresinde, sınavının soru ve cevaplarını içeren videolar ise Eğitim Bilişim Ağı'nın www.eba.gov.tr adresinden yayımlanmıştır. 

Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde 17-18 Aralık 2016 tarihlerinde sadece il merkezlerinde yapılacak olan mazeret sınavına alınacaktır.

Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini en geç 5 (beş) iş günü içerisinde e-okul sistemine işleyecektir. Mazeretleri e-okul sistemine işlenmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır
 
Sınavlarda görev yapan başta öğretmen ve idarecilerimiz olmak üzere bütün görevlileri teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz. "

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)