adscode
adscode

MEB'e İlginç Bir Öneri: Devlet Okullarına da Teşvik Sistemi Getirilsin!

Özel okullara yapılan devlet yardımı ve rekor düzeyde açılan özel okul sayısı tartışılmaya devam ederken, devlet liselerinden ilginç bir teklif geldi. Özeti, biz de özerk olalım!..

MEB'e İlginç Bir Öneri: Devlet Okullarına da Teşvik Sistemi Getirilsin!
Günün Yazısı
Ülkemizdeki özel okul sayısı ile Batı ülkeleri arasındaki fark çok fazla.
Almanya, Fransa gibi sosyal devlet anlayışının güçlü olduğu ülkelerde, özel okul oranı yok denecek kadar az ama ABD ve İngiltere gibi ülkelerde, özellikle üniversitelerde, sanki, devlet okulları azınlıkta.

Hemen herşeyin teşvik kapsamına alındığı günümüzde, devletin eğitim yükünü hafifleten özel öğretim kurumları yaygınlaşmasın mı, desteklenmesin mi?
Elbette desteklensin ama desteklenen, sadece kurumlar değil, veliler de olmalı.

Daha da önemlisi vergi yükü hafifletilmeli ve öğrenciler, özel okula mecbur bırakılmamalı!

Öğrenim ücretlerini ödemeyecekleri için kayıtları yenilenmeyen, çok sayıda özel okul ya da vakıf üniversitesi öğrencisi var.
Peki onlar ne olacak?
Sistem böylesine desteklenirken, kıt kanaat geçinirken, tüm gelirlerini, çocuklarının geleceğine yönlendiren ama yarı yolda kalan veliler de düşünülmelidir. 
Yoksa, bankerzedeler  benzeri maceralar yaşanabilir!..


İlgin Önreri!

Özel okullar gibi, devlet okullarının da teşvik kapsamına alınmasını öneren teklif aynen şöyle. En azından istekli okullar üzerinden denemeye geçilebilirdir!

Sayın Güçlü,
Özel okullara teşvik verilmesi ile ilgili yazınızı okudum. 
Tezatlar yumağı güzel ülkemizin hali bir kez daha gözler önüne seriliyor. 
Vergi levhası içler acısı olan ülkemin gariban zenginleri teşvik almak, burs ve parasız yatılılık elde etmek için hiç bir çaba sarf etmiyorlar. 
Bordro mahkumları ise devletimizin her türlü kanun ve kurallarına uymaya  devam. 
Ben aslında ağlanmak için yazmadım size. 
Çok şükür teşvik, burs vs. derdim yok. 
Karı koca öğretmeniz ülkemiz şartlarında geçimimiz yerinde. 
Ben bir lisede müdür olarak görev yapmaktayım. 
Daha doğrusu 40 kişilik bir ailede eğitim öğretim mücadelesi verenlerden sadece biriyim. 
Okulların ödenekle ilgili serzenişleri yıllardır malum. 
Bu konuda da ağlanmayacağım. Hiç ağlanmadım şükür. 
Benim devletimize bir teklifim var. 
Bizim öğrencilerimize de teşvik versin. 
Biz de okulun tüm ama tüm ihtiyaçlarını karşılayalım. 
Hatta çalışanların maaşlarına kadar. 
Şöyle ki; bizim okulumuz da 554 öğrenci var. 554x4.500=2,493,000 TL eder. Okulda memur hizmetli öğretmen 40 personel var. 
Bu personelin yıllık ücret maliyeti 40x4,000x12=1,920,000 TL eder. Yolluktu yevmiyeydi falandı filandı 2 milyon diyelim. Geriye yaklaşık 490 bin TL kalır.  
Ne derim? 
Allah derim. 
Okula 20 TL bağış yapınca okulu ve okuldakileri satın almış gibi davranan velilerden ödenek geldimi gelmedi mi diye kapısında beklediğimiz KBS denen bir sistemden ve para yok diye ağlanmaktan geriye sadece nostalji kalır. 
Hesabım yanlışsa, hayal kurmakta mı yanlış?
Rekabet eşit şartlarda yapılır. 
Maddi, bürokratik vs eşit şart yoksa rekabet de yok. Olamaz da. 
Özel okulların başarıları müfredatın tamamen sınava yönelik kullanılmasından mı kaynaklanıyor, maddi desteklerden mi, öğretmenin parasını verme koşullarından mı, hesapsız notlardan mı?
Bizim okulda 60 alınca çevresindekilere dondurma ısmarlayan çocuklar özel okullarda 90 alınca sirke dağıtıyorlar. YGS-LYS sonuçları ise ağustosta kar yağmış gibi.
Devlet okulları olarak devletimizin hizmetine sonsuza  kadar devam. Devletimizin ve milletimizin bu günlerde güzel şeylere ihtiyacı var. Güzel ülkemizde çok sayıda da güzellikler var...
Sayın Güçlü, sizi okulumuza davet ediyoruz. 
Bir Devlet okulunda nasıl ve ne için çaba sarf ettiğimizi, Allah devletimize ve mensuplarına zeval vermesin diye nasıl mücadele ettiğimizi, parasız eğitimin tüm gereklerini yerine getirmek için neleri alt ettiğimizi görmek bu vefakar insanların ne kadar ÖZEL olduklarını anlamak ve TEŞVİKLERİNİ bir gülümseme ile vermek için. 
Bir devlet okulunda her öğrenciye özel ilgi ve sevgi nasıl veriliyor, devletin şefkati bu güzel insanlara nasıl aktarılıyor, ağlanmak yerine çalışmak şiarı nasıl aşılanıyor diye yerinde görmek için. 
Ama öğrenci başı teşvik teklifimi yine de bir düşünün:))

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)