adscode
adscode

MEB:'Okul yaşı 2 ay öne çekildi'

MEB Müsteşar Vekili Çelik, 72 ay olan okula başlama yaşının 69 aya çekildiğini belirterek "Demek ki 2 ay öne çekildi" dedi.

MEB:'Okul yaşı 2 ay öne çekildi'
Ortaokul
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Vekili Salih Çelik, ilköğretime başlama yaşıyla ilgili eski yönetmelikteki '31 Aralık itibarıyla 72 ayını dolduran' ifadesi yerine '31 Aralık sonu itibarıyla 69 ayını dolduran' ifadesinin getirildiğini belirterek, "Demek ki 72 aydan 69 ayı çıkarttığımızda sadece 2 ay öne çekilmiştir" dedi. 4+4+4 düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili bazı çevrelerce gündeme taşınan okula başlama yaşının çok aşağıya çekildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Çelik "Şimdiki yönetmeliğimizde 31 Aralık sonu itibarıyla 69 ayını dolduran her çocuk okula başlamak zorunda. Demek ki 72 aydan 69 ayı çıkarttığımızda 2 ay öne çekilmiştir. Dolayısıyla bir yaş aşağı indirildi, bir buçuk yaş aşağı indirildi gibi söylemler doğru değil" ifadelerini kullandı. Altmış altı aylık bir çocukla yetmiş iki aylık bir çocuğun eğitiminin aynı öğretmenler tarafından verilmesinin uzmanlar tarafından doğru bulunmadığının hatırlatılması üzerine Çelik, "İki ay öne çekilmiş bir öğrencinin eğitiminde sınıf öğretmenlerimizin bir zorluk çekeceğine de inanmıyorum. Sınıf öğretmenlerimiz gerektiğinde okul öncesi programı uygulayabilecek yetenekte ve yeterliliktedir" dedi. 
HEDEF 30 KİŞİLİK DERSLİK Yeni düzenlemeden kaynaklanacak öğrenci fazlalığından dolayı dersliğin olmayacağı ve beşinci sınıfı okutan öğretmenlerin boşa çıktığının iddia edildiğine de değinen Çelik, konuya ilişkin gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Türkiye'nin sınıf mevcutlarından dert yanan bir ülke olduğunu hatırlatan Çelik, şunları kaydetti: "Otuz kişilik derslikleri kendimize hedef olarak koymuştuk. İşte bir fırsat. Böyle bir öğretmen fazlalığı olacaksa, derslik başına düşen öğrenci sayısını otuzdan fazla yapmamak kaydıyla şube sayısını artırarak o öğretmenlerimizi de öğrencilerimizle buluşturacağız." Fatih'in, 2002-2003'lü yıllardan itibaren üzerinde çalışılan akıllı sınıf oluşturma projesinin de son aşaması olduğunu dile getiren Çelik, 2012 yılına kadar eğitim-öğretimde yüz bine yakın bilgisayar kullanılırken bu sayının bir milyona taşındığına dikkati çekti. 
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)