adscode
adscode

MEF ÜNİVERSİTESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ

MEF ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

 

Kurucu: Dr. İbrahim Arıkan

Rektör: Prof. Dr. Muhammed Şahin

Kuruluş tarihi: 2012

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Eğitim, Hukuk, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, Mühendislik, Sanat Tasarım ve Mimarlık olmak üzere 5 fakültesi, Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimler enstitüleri bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 2.600

Akademik personel sayısı: 201

Burs olanakları: Üniversite kuruluşundan bu yana tüm öğrencilerini merkezi yerleştirme puanlarına göre yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 ve yüzde 25 oranlarında burslu olarak alıyor. Tam ücretli öğrenci alımı bu yıl için de bulunmuyor.

Bu burslara ek olarak ilk 5.000 sıralamadaki öğrenciler YKS Başarı bursu almaya hak kazanacaklar. Buna göre, ilk 100 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süreyle aylık 1.200 TL; 101-500 sıralamasında yer alanlara aylık 1.000 TL; 501-1000 sıralamasında yer alanlara aylık 750 TL; 1001-2000 sıralamasında yer alanlara aylık 500 TL; 2001-5.000 sıralamasında yer alan öğrencilere de aylık 300 TL burs veriyor.

Yurt olanakları: Üniversitenin anlaşmalı olduğu yurtlar bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 44 öğrenci kulübü ve 14 spor takımımız var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: MEF Üniversitesi, geleneksel değişim programlarına ilave olarak, uluslararası saygınlığı olan üniversitelerle tüm lisans programlarında 3+2 Lisans + Uluslararası Yüksek Lisans olanağı sunuyor. Bu programda öğrenci, MEF Üniversitesi’nden lisans, yurt dışı anlaşmalı üniversiteden yüksek lisans diploması alabiliyor. Öğrenci, ilk 3 yılını MEF Üniversitesi’nde, 4. yıl anlaşmalı üniversitede değişim öğrencisi olarak derslerini alıyor. 4. yıldan sonra öğrenci isterse 5. yılda yurt dışındaki üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ederek yüksek lisans eğitimini tamamlıyor. 3+2’nin dışında da öğrencilere Erasmus+ ile değişim olanağı da sunuluyor.

 

Öğrenim ücretleri: KDV dahil, Eğitim Fakültesi 47,000 TL; Hukuk Fakültesi 56,000 TL; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi 47,000 TL; Mühendislik Fakültesi 47,000 TL; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 51,700 TL; İngilizce Hazırlık Programı 47,000 TL. Üniversitenin tüm programlarında yüzde 25, yüzde 50, yüzde 100 burs veriliyor. Tam ücretli kontenjanı bulunmuyor.

 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

 

  • Flipped Learning eğitim-öğretim modelini üniversite düzeyinde tüm programlarında uygulayan dünyada ilk ve tek üniversitedir.
  • MEF Üniversitesi yükseköğretimin dijital dönüşümünde global olarak bir liderlik yürütmektedir.
  • 3+2 modelini tüm programlarında uygulayan Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.
  • Tamamı yabancı öğretim görevlilerinden oluşan İngilizce hazırlık Programına sahip Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.
  • İngilizce Hazırlık Programı’nda kaynakların tamamına yakınını dijital olarak öğrencilerinin kullanımına sunan Türkiye’de ilk ve tek üniversitedir.
  • Sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal etkinliklerin yer aldığı, İstanbul’un finans ve ticaret merkezi olan Maslak’ta ayrıcalıklı konumuyla öğrencilik hayatını zenginleştirecek imkânlarla dolu bir yaşam alanı sunar.

 

İletişim bilgisi: www.mef.edu.tr

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)