adscode
adscode

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ŞAHİN “Future Edtech”te ‘‘Flipped Learning’’i Anlattı

“London Tech Week” Kapsamında Gerçekleşen “Future Edtech”te MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN Davetli Konuşmacı Olarak ‘‘Flipped Learning’’i Anlattı.

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ŞAHİN  “Future Edtech”te ‘‘Flipped Learning’’i Anlattı
Üniversite
Dünya yükseköğretiminin seçkin üniversitelerinin katıldığı, London Tech Week kapsamında 11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleşen Future Edtech’te MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN davetli ana konuşmacılardan biri olarak ‘‘Flipped Learning, Uyarlanabilir ve Dijital Öğrenme ile Yükseköğretimde Değişim Nasıl Olur? MEF Üniversitesi Örneği’’ başlıklı sunumu yaptı. Londra’da düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından yüzlerce üst düzey üniversite ve özel sektör yöneticilerinin katıldığı konferansta MEF Üniversitesi katılımcıların ilgisini çekti.

MEF Üniversitesi 11-12 Haziran 2018 tarihlerinde Londra’da düzenlenen Future Edtech’te Türkiye’den katılan tek üniversite olarak büyük ilgi uyandırdı. Flipped Learning  eğitim sistemini tüm programlarında uygulayan dünyadaki ilk üniversite olan MEF Üniversitesi, sunumunda Y ve Z kuşağı için yenilenmesi gereken eğitim sistemini ve bu eğitim sisteminin nasıl kurulabileceği ile ilgili deneyimlerini paylaştı. İlgi ile dinlenen sunuma dünyanın farklı yerlerinden prestijli üniversitelerden liderler katıldı. 

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, sunumda Flipped Learning eğitim sistemini, bu sistemin nasıl kurulduğunu, öğrenci, akademisyen paylaşımlarını, sistemin kısa zamanda getirdiği başarıları ve gelecekte yükseköğretimde yaratacağı dönüşümü anlattı. Ayrıca, flipped learning ile birlikte uyarlanabilir eğitim platformları kullanarak aktif öğrenmenin MEF Üniversitesi’nde nasıl yapıldığını aktardı. Prof. Dr. ŞAHİN, MEF Üniversitesi’nin inovatif bir oluşumla kurulduğunu ve bugün Future Edtech 2018’de konuşulan birçok konunun MEF Üniversitesi’nde kurulduğundan beri uygulandığına dikkat çekti. ŞAHİN ‘‘Future EdTec 2018”de Eğitimde Dijital Değişim, Kurumsal Performansın Verinin Anlamlı Kullanımı ile Dönüştürülmesi, 21. Yüzyıl Üniversitesi'nde Hareketlilik, Gelecekteki Edtech İş İnkübatörü, 21. Yüzyıl’ın Yeteneklerini Teknoloji ile Destekleme, Yükseköğretimde Teknolojinin Yeniden Düşünülmesi, Yükseköğretimdeki Yeni Öğretim ve Öğrenim Modelleri konuşuldu. MEF Üniversitesi’nin sunumunun gördüğü ilgi de aslında bu konuşulan konuların bir sonucu.’’ dedi. ŞAHİN sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Yükseköğretim bugüne kadarki en dinamik değişim dönemini yaşıyor. Bugün, yükseköğretimdeki kurumların iş ihtiyaçları ve temel stratejik hedefleri teknolojik gelişimlere paralel olarak yapılmak zorunda.’’ dedi.

Future Edtech’te MEF Üniversitesi’ni Rektör Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN ile birlikte temsil eden ve konferans kapsamında düzenlenen özel toplantılara davet edilen ‘‘Öğrenimde ve Öğretimde Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Dr. Caroline Fell Kurban ise, MEF Üniversitesi’nin yenilikçi eğitim sistemine duyulan ilgiye dikkat çekerek ‘‘MEF artık dünyada Flipped Learning ile başardıklarıyla global olarak bir liderlik yürütüyor. Türkiye’ye değil dünya için örnek bir gelişimin başlangıcını başarmışız.’’ dedi.

Londra’nın en büyük kitle kaynaklı teknoloji geri dönüşü festivali olarak kabul edilen Londra Techweek’te bir hafta boyunca farklı lokasyonlarda zirveler, konferanslar, sergiler yapılıyor. Birçok farklı sektörde uluslararası teknoloji öncülerini ve meraklılarını birleştiren etkinliğin eğitim sektörü için yapılan ayağını Future EdTech oluşturuyor. Düzenlenen paneller, yuvarlak masa toplantıları ve resepsiyonlar  ile yükseköğretimdeki teknolojik gelişmeler hakkında genel paneller ve konu bazlı sunumlarla tüm yükseköğretime katkı hedeflendi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)