adscode
adscode

Memur öğretmenlerden Bakan Yılmaz'a 23 soru!

Memur öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, MEB Müsteşarı Tekin ve MEB İnsan Kaynakları Müdürü Aydoğduya 23 soru yöneltti.

Memur öğretmenlerden Bakan Yılmaz'a 23 soru!
Eğitim
MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ İSTEDİĞİNİZ SORUDAN BAŞLAYABİLİRSİNİZ

Bizlerin işi gücü var da sayın Yusuf TEKİN ile sayın Hamza AYDOĞDU ile sayın İsmet YILMAZ bu koltuklara gelmeden önce herhangi bir işle uğraşmıyorlar mıydı işsizler miydi? Neden kariyer yaptınız ve bizlerin kariyer yapma hakkını neden çok görüyorsunuz aklımız idrak etmiyor. Bir üst akıl olarak sizlere sormayı uygun gördük. Milli Eğitim Bakanlığının memur öğretmenlere başvurularına karşı verdiği cevaplar, bizlere verilen cevap bunlar; "Zaten memurlar, işleri güçleri var, otursunlar oturdukları yerde". Atama usul ve şartları bellidir, KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılıyor. Memur öğretmenlerin tüm başvuru ve dilekçelerine verilen cevapların çelişki ve tutarsızlığın doruğunda olduğunu göstermek için birkaç sualin altı çizilmiş ve kalın puntolarla yazılmıştır. Bu muameleye istinaden ve meramımızı anlatmak için 23 sual sorduk. 

SAYIN İSMET YILMAZ SAYIN YUSUF TEKİN SAYIN HAMZA AYDOĞDU

1)Memur öğretmenlerin mağduriyetinden haberiniz var mıdır?

2)Memur öğretmenlere resmen zulüm yapıldığından haberiniz var mıdır?

3)Memur öğretmenlerin 3 yıldır hakkı bir yönetmelikle gasp edildiğinden haberiniz var mıdır?

4)Memur öğretmenlerin tüm başvuruları geçiştirilmekte ve aklıyla alay edildiğinden haberiniz var mıdır?

5)Memur öğretmenlere çifte standart uygulamasından haberiniz var mıdır?

6)Memur öğretmenlerin bütçede olup maliyeye ekstra bir yük getirmeden maaşları ile birlikte milli eğitime öğretmen olarak geçiş istekleri ile kamu yararının doğru orantı olduğundan bütçeden sıfır giderle öğretmen ihtiyacınızı karşılayabileceğinizden   haberiniz var mıdır?

7)1tane ücretli öğretmene verilen para ile 3 tane kadrolu memur öğretmeni milli eğitime öğretmen olarak bütçeye yük getirmeyecek şekilde istihdam edebileceğinizden haberiniz var mıdır?

8)Kpss ye girerek (90-92-94-96) yüksek puan almış devlet memurluğu kazanmış öğretmenlerin tekrardan kpss ye girme şartından haberiniz var mıdır?

9)Milli sporcuların kpss sınavına girmeden kpss puanları olmadan milli eğitim bakanlığına öğretmen olarak atandığından haberiniz var mıdır?

10)Kpss sınavına girmeden kpss puanları olmadan öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisinin milli eğitim bakanlığına öğretmen olarak atandığından haberiniz var mıdır?

11)Milli eğitim bakanlığının sadece memur öğretmenlere öğretmenlik için sınav şartından haberiniz var mıdır?


12) Memur öğretmenlerin adalet ve eşitlik dışında başka bir isteğinin olmadığından haberiniz var mıdır?

13)Resmi gazete 17/04/2015-29329 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde de ‘Kurum içi ve Kurumlar Arası İlk Atama hakkı’ tanınmayarak mağduriyetin devam ettirildiğinden haberiniz var mıdır?

14)Kamu hizmetinde bulunan memurların en üst öğrenim gördükleri mesleklerde çalıştırılmaları birçok mahkeme kararıyla hükme bağlanmışken böyle bir uygulamanın getirilmesi mahkeme kararlarına da aykırılık oluşturduğundan haberiniz var mıdır?

 15)31/08/2012 tarihinde Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU tarafından hiçbir açıklama yapılmadan KPSS ile atanmış memur öğretmenler için yüzde 3 oranında kısıtlı kontenjanla ‘Kurum içi ve Kurumlar arası İlk atama hakkı’ kaldırdığından haberiniz var mıdır?

16)KPSS’nin nitelik ölçmeyen sadece sıralama yapan bir sınav olduğu ise mahkeme kararları ile sabittir. Niteliğin varlığını ancak kişiler diplomaları ile belgelendirildiğinden haberiniz var mıdır?

17)Memur öğretmenlerin sabah 7’de evden çıkışla başlayıp akşam 7’de eve ulaşmakla sonuçlanan bir kamu hizmeti görevleri ile birlikte düzenlemek zorunda oldukları bir aile yaşamları olduğundan haberiniz var mıdır?

18)Bir doktorun kalorifer yakması, bir komutanın temizlik işleriyle uğraşması, bir savcının hademelik yapması nasıl normal değilse kendilerinin de asıl olan mesleğinde değil de başka mesleklerde memur öğretmenlerin çalıştırıldığından haberiniz var mıdır?

19)MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin'in Şubat 2015'te devlet memuru olan öğretmenlerden MEB’e uzman yardımcısı alımına dair eleştirilere karşı "Bu kişiler KPSS ile alındı, bir daha sınava sokmaya gerek yok!" açıklamasında bulunduğunu,  yine  Sayın Tekin’in Eylül 2014 atama döneminde 40 bin öğretmenin atama töreninde yaptığı konuşmasında; "Keşke bütçemiz uygun olsa da öğretmen ihtiyacımızın tamamını karşılayabilsek!" gibi ifadeler kullandığından haberiniz var mıdır?

20)Cumhurbaşkanı, Başbakan, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, diğer tüm devlet yetkililerin zaman zaman basına verdikleri demeçlerde öğretmen atamalarının yetersizliği konusunda;  Hazine'ye getireceği maddi yük; mali disiplin, yetersizlik gibi gerekçeler gösterdiğine ilişkin beyanları medya organlarının arşivlerinde kayıtlı olduğundan haberiniz var mıdır?

21)Genel Bütçeden maaş alan 657 sayılı kanuna tabi olup memur olarak çalışan ve asıl mesleklerine kavuşmak isteyen memur öğretmenleri, MEB bünyesine katması halinde hükümetin de  mali-bütçe anlamında hiç sıkıntı yaşamadan öğretmen ihtiyacının birkaç binlik kısmını sorunsuzca, maliyetsiz-masrafsız daha adaletli,  karşılıklı yarar ve hakkaniyet ilişkisi içinde kapatmış olabileceğinden haberiniz var mıdır?

22) Hiçbir devlet memurunun kurum değiştirirken kendisinden tekrar kpss ye girme şartı olmadığından haberiniz var mıdır?

23) Kurum içi ve kurumlar arası ilk atama talebimize ile 2003 teki gibi toplu bir alım bu sorunu ortadan kaldırmak için yaptığımız tüm başvuruları milli eğitim bakanlığı yok hükmünde saydığından haberiniz var mıdır?

 
Talep: Memur öğretmenlerin tüm başvurularına talep ve isteklerine karşılık Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu izahatlar;  KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapıldığı(!)  ya da atama usul ve şartları belirtilmiştir(!) denilip memur öğretmenlerin aklıyla alay etmesi ve kendi içinde çelişkiye ve tutarsızlığa düşmesi ve bu durumdan da farkında olmaması sayın İsmet YILMAZ’a soru sormamıza vesile olmuştur. Sayın İsmet YILMAZ’ın bu soruna bir an önce çözüm bulmasını bekliyoruz. 1460 gündür sabrettik muradımıza ermek  için müjdeli haber haberi hak ettiğimizi düşünüyoruz. Gereğini bilgilerinize arz ederiz.

MEMUR ÖĞRETMENLER VE MÜJDELİ HABERİ BEKLEYEN AİLELERİ…

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)