adscode
adscode

Memur Öğretmenlerden Grev Kararı

Memuröğretmenler Aileleriyle Birlikte Açlık Grevine Başlama Niyetindeler...Ellerinden Alınmış Kazanılmış Haklarının İadesini Bekliyorlar!..

Memur Öğretmenlerden Grev Kararı
Eğitim
''
MEMURÖĞRETMENLER MEB ÖNÜNDE AÇLIK GREVİNE Mİ BAŞLAMALI?


 
Suriyeli öğretmenlerin bile Türkiye’de mesleklerini icra edebileceklerine dair yalanlanmamış haberler basında yer almaktayken, engelliler için ÖABTsiz  E-KPSS ile alım yapılırken, dilekçeyle “28 Şubat Mağduru” olarak adlandırılanlar için KPSS şartı olmadan MEB öğretmen kadrolarına alım ve memuriyetten geçiş olmuşken, KPSSsiz milli sporcuların MEB’e öğretmen olarak alımı ve yine KPSS ile atanmadıkları halde üniversitelerin araştırma-öğretim görevlileri ve okutman kadrolarından MEB öğretmen kadrolarına kurumlar arası geçişle alım varken hatta memur olmayan özel dershane öğretmenlerinin, şu ana kadar yönetmeliklerde yer almamış bir atama yöntemiyle devlet öğretmeni kadrolarına KPSSsiz alınmaları süreci Anayasa Mahkemesinin iptal kararına rağmen zorlanmaktayken... Zira dershanelerden MEB'e geçirilip halen devlet okullarında öğretmenlik yapanlar olduğuna dair farklı yerlerden duyumlar malumken...Ziraat Mühendisleri ve öğretmenliğe kaynaklık teşkil etmeyen alakasız onlarca bölüm mezunu kişiler kadrolu devlet öğretmeni yapılmışken..

 
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Devlet Personel Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve mağduriyetin çözümüyle ilgili olabilecek Devletin tüm birimlerindeki Sayın Yetkililer  memuröğretmenlere yapılan haksızlığı fark etmeli, 31.08.2012 tarihli MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğindeki  değişiklik mağduru "Öğretmenlik Yapma Hakkı Olan Kamu Personelinin" kadrolarının ÖĞRETMEN Olarak MEBe Aktarılmasını Şubat2016'da Yapmalıdır!..

 

MEB, genelde verimsiz hatta öğretmen vasfı taşımayan 90000'i aşkın ücretli mevsimlik çalışanla okullarda öğrencilerin karşısına işinin tam da ehli olmayan kişileri çıkarırken, devletin zaten maaş ödediği bu kişilerin devlet dairelerinden devlet okullarına eğitim hizmetleri sınıfında öğretmen unvanıyla kanuni hakları olan kurum-içi ve kurumlar-arası geçişini aralarındaki adil ölçütlerle sıralama yaparak kendi bünyesine masrafsızca katmayı bilmelidir! 

 
VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, memur, gümrük memuru, ambar memuru, muhafaza memuru, gişe memuru, adliye çalışanı, infaz koruma memuru, itfaiyeci, kaloriferci, hizmetli , … gibi üniversite diplomasındaki öğretmenlikle ilgisi olamayacak kadrolarda çalışmak zorunda bırakılan ve devlette gerçek mesleklerine geçirilmeyen bu kişiler 24 Kasım 2016 Öğretmenler Günü’nü öğrencileriyle, meslektaşlarıyla olmaları gereken yerde yani okullarında kutlamalıdırlar!..
 
Gerçekten öğretmenlik yapmak isteyen bu kamu personeli diyor ki:
 
MEMURÖĞRETMENLERİN DİPLOMALARI HAKİKİDİR!..YILARIN EMEĞİ, ALINTERİYLE ÖĞRETMENLİK YAPMA HAKKINI KAZANMIŞ DEVLET PERSONELİ GERÇEK ÖĞRETMENLERDİR ONLAR!..

 

MEB'E BAĞLI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖĞRETMENLİK YAPARKEN YILLARCA  ATAMASI YAPILMAYINCA ÖĞRETMENLİK DIŞI MEMURLUK KAZANMAK ZORUNDA BIRAKILMIŞ HAKİKİ ÖĞRETMENLERDİR!..

 

MEB'DEKİ SAHTE DİPLOMALILAR, KPSSsiz ÖĞRETMEN YAPILMIŞ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ, ÖĞRENCİNİN KARŞISINA ÇIKARILAN SINIFTA DERSE SOKULAN 90.000 ÜCRETLİ ÇALIŞAN...

 
"Bizler hak çalan sahtekarlardan değiliz!..Diplomalarımız gerçek!..Devlette sinsice yapılanmadık!..
 
Öğretmenlik hedefi doğrultusunda ailelerimiz ile birlikte yılların maddi-manevi emeğini fedakarca harcadık ama devlette MEB'e atamamız yapılmadı!..KPSS ile kazandığımız devlette kamu personeli görevini sürdürürken bu kez de üstüne yönetmelikzede memuröğretmen durumuna  düşürüldük!..
 
Aile düzenimizi kurmak, önümüzü görmek, yapmak istediğimiz-verimli olacağımız gerçek işimizde mutlu olmak geleceğimizi planlamak istiyoruz. Yaşımız ilerliyor!..Asıl mesleğimiz öğretmenliğe-MEBe geçirilişimizde anlayış bekliyoruz.                                                                 
 
Hem biz öğrencilerimize kavuşacağız hem de devlet bütçeye ek yük olmadan öğretmen açığının bir kısmını; idari-iş deneyimi yüksek, devlet tecrübesi yerinde, halkla ilişkiler yönünde yoğun kazanımlara sahip öğretmenlik yapma hakları bulunan kamu personeliyle yani memuröğretmenlerle masrafsızca kapatacak! "                                                                                                               
 
“Öğretmenlik hakkına sahip yönetmelikzede kamu personeli” kapsamında:
 
1) Öğretmenlik dışı memuriyeti kazanmak zorunda bırakılmadan önce zaten MEB'e bağlı Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yapmış kamu personeli vardır.                                                                                                                 
 
KPSS ile kazandığı memuriyette Temel-Hazırlayıcı-Uygulamalı Eğitim ve Sınavlarının ardından ASİL MEMUR olmuş bu kamu personeli içinde memuriyet öncesi MEB’e bağlı Özel Öğretim Kurumlarında öğretmenlik yaparken  Temel-Hazırlayıcı-Uygulamalı Eğitim ve Sınavlarını başarıyla geçip Adaylığı Kaldırılmış ÖĞRETMENLER mevcuttur.
 
2) Kamu personeliyken üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmenlik yapma hakkına sahip olmuş aday öğretmen olacak asil memurlar vardır   .                                                                                                                                                         
 
Bazı sendikalarca ve kişilerce iptali istemiyle dava edilen ve Danıştay'da hala sonuçlandırılmamış olan MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin son içeriğine göre memuröğretmenlere sanki kamu personeli kadrolarını kazananlar onlar değilmiş gibi Kamu Personeli Seçme Sınavlarına yeniden sokup MEB devlet öğretmenliğine geçişlerini sadece genelin içinde yok denecek kadar az "ilk atama olasılığı" bırakmak yanlıştır.
 
Ortada bir haksız rekabet olduğu ve öğretmenliğe ataması yapılmamış aktif kamu personeli ile memur olmayan, İlk Atamaya tabi kesimlerin farklı kulvarda olduğu da çok açıktır! Öğretmenlik yapma hakkı bulunan bu kamu çalışanlarının devlette tüm gün süren bir kamu hizmeti görevleri ile düzenlemeleri gereken bir aile yaşamları olduğu gerçeği unutulmamalıdır.
 
Kazanılmış öğretmenlik hakları bulunan yönetmelik mağduru kamu personelinin görevli olmaları gereken yerleri; sınıflarda, okullarda, kara tahta, akıllı tahta başlarında çalışacakları yapmak istedikleri gönüllerindeki gerçek mesleğin ait olduğu MEB'in devlet okullarındaki eğitim hizmetleri sınıfındaki öğretmen kadrolarıdır!..
 
SAHTE OLMAYAN GERÇEK DİPLOMALARIYLA-BELGELERİYLE öğretmenlik yapma hakları bulunan kamu personelinin atama başvurularından hemen önce 31.08.2012’deki MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişikliğinden önceki kazanılmış kurum-içi ve kurumlar-arası geçişle devlette öğretmenlik yapma hakları yok edilmemelidir!..
 
2 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete Yayımlanan Personel İşlemleri Konulu 2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesinde :  "Tüm kamu kurum ve kuruluşları... c) Sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda Başbakanlıktan izin alacaktır." denilmektedir. Yürürlükteki  bu genelgeye göre memuriyette sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapılacak atamalar kapalı değildir. Zaten mevcut yönetmelikte olmadığı halde KPSS ile ÖABT şartının olmadığı öğretmen alımları ve değişik uygulamalar sürmektedir.
 
Yönetmelikzede bu kamu personelinin kadroların MEB'e öğretmen olarak kaydırılması eşit olmayan koşullarda ilk atamacılar ile yarıştırılmadan ya eskisi gibi %3'lük kontenjanla ya da  toplu bir kadro değişimiyle gerekirse  çalıştıkları illerde anayasal aile birliğinin korunması için zorunlu hizmetten muaf  tutularak yapılmalı 2012'den beri süren mağduriyet artık giderilmelidir.  ''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    4 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (4)