adscode
adscode

Memurun Enflasyonu Yüzde 40!

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Vatandaşın mutfak savaşı unutuldu. Anneler zar zor tencere kaynatıyor. Babalar çoluk çocuğunu okutmakta, giydirmekte, beslemekte, ailesini geçindirmekte büyük sıkıntı çekiyor.…

Memurun Enflasyonu Yüzde 40!
Sendikalar
Türkiye gündeminin haftalardır yolsuzluk operasyonları, paralel yapılanmalar, yargı ve emniyetteki sarsıntılarla gizli ses kayıtları ve siyasi çalkantılarla meşgul olduğunu söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Vatandaşın mutfak savaşı unutuldu. Anneler zar zor tencere kaynatıyor. Babalar çoluk çocuğunu okutmakta, giydirmekte, beslemekte, ailesini geçindirmekte büyük sıkıntı çekiyor. Gariban vatandaşın yemeği kuru fasulye, patates ve hamsi zengin yemeği oldu. Zenginlerin ve kaymak tabakanın tuzu kuru ama vatandaş geçim mücadelesi veriyor. Memurun sofrası kurudu. Türkiye’nin enflasyon oranı yüzde 7,4 deniliyor ama memurun enflasyonu yüzde 40” diye konuştu.  

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK İÇİN!
Türkiye’de yaşanan siyasi çalkantılardan en büyük zararı vatandaşın gördüğünü, tarafı ne olursa olsun zenginlerin tuzu kuru olduğunu söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Tüm siyaset kurumlarına sesleniyorum. Sadaka vermekle, ulufe dağıtmakla, komik zamlarla, hamaset ve riyayla, etnik ve dini ayrıştırmalarla  'kimsesizlerin kimsesi' olunmaz; sadece kapitalizmin, emperyalizmin, ideolojik merkezlerin taşeronu olunur" dedi.

TÜRKİYE BÜYÜYOR, MEMUR VE EMEKLİSİ HAVA ALIYOR!
Avcı şunları söyledi: 2013’te yıllık enflasyon yüzde 7,4 büyüme oranı ise yüzde 3,6 oldu deniliyor. Devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerinin mevcut maaş ve ücretlerine 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere 123 TL zam ve yüzde 0.27'lik enflasyon farkı eklendi. 2013 Aralık ayında bin 850 TL maaş alan bir memur 2014 Ocak ayında bin 981 TL maaş aldı. Yani memur ve emeklileri hem TÜİK’in yalan yanlış enflasyon hesabının kurbanı oldu hem de Türkiye’nin büyüme oranından pay alamadı. Milyonlarca memur ve emeklisi vatandaş geçim mücadelesi verirken iktidar ve rant mücadelesi veren hükümeti ve tüm siyasi partilerimizi uyarıyorum. 

TÜİK’İN İNSAFINA KALDIK!
Yanlış ithalat-ihracat politikaları ve ücret ve zam uygulamaları başta olmak üzere hükümetteki koordinasyon eksikliği, tarım politikalarının çarpıklığı ve siyasi krizler yüzünden vatandaşın mutfağında yangın çıkmıştır. Memurun sofrasındaki enflasyonun TÜİK enflasyonunu kat kat katlamış, memur ve emeklileri geçinmek için ikinci üçüncü işlerde çalışmak zorunda kalmıştır. 

HÜKÜMETİN VE MEMURUN ENFLASYONU FARKLI
Hükümetin komik ve insafsız zamlara mahkûm ettiği öğretmenler, memur ve emeklilerinin ücret, maaş ve aylıkları reel olarak erimeye ve gerçek enflasyon karşısında aşınmaya devam etmektedir. TÜİK’in enflasyon hesaplamalarında cips, badem gibi fantezi ürünler dışarıda tutulup, memurun en fazla tükettiği temel gıda ürünleri baz alınırsa enflasyon artışının daha fazla olduğu ortaya çıkacaktır. Yani halkın sofrasındaki maddelerin yıllık ortalama fiyat artışı, resmi gıda enflasyonu olarak açıklanan oranın çok üzerinde ve açıklanan enflasyon oranından çok fazla bulunuyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)