adscode
adscode

Merkezi Ortak Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

23 Aralık 2013 itibariyle TEOG sonuçları açıklandı mı? Liseye geçiş ortak yazılı sınav sonuçları nasıl öğrenebiliriz?

Merkezi Ortak Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
MEB



28-29 Kasım 2013 tarihlerinde eski adıyla Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yeni adıyla OGES veya TEOG Merkezi Ortak Sınavları ve bu sınava giremeyenler için 14-15 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan mazeret sınavları sonuçları Ocak ayının ilk haftası açıklanacak denildi.

Sonuç Sorgulama İçin Tıklayın!

TEOG E OKUL 8.SINIF ORTAK SINAV SONUÇLARI İÇİN GÖZLER MEB 'DE

Liseye geçiş için daha önce yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) kaldırılarak yerine toplam 6 dersten iki dönemde yapılan merkezi ortak sınavların birinci dönem oturumlarının tamamlanmasının ardından gözler merakla MEB OGES ve MEB e-okul sayfalarında 2013 1.dönem merkezi ortak sınav sonuçlarının açıklanmasına çevrildi.

28-29 Kasım 2013 tarihinde ortaöğretimden liseye geçişte 8. sınıflar için bu yıl ilk defa yapılan merkezi ortak sınavlar ile 14-15 Aralık 2013 tarihinde merkezi ortak sınavlara mazereti nedeniyle katılamayan 46 bin öğrencinin girdiği mazeret sınavları sonuçları Ocak ayında MEB http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde açıklanacak.

Puan Hesaplaması Nasıl Yapılacak?



Ortak sınavlara katılacak öğrencilerin puanı, tek puan türünde hesaplanacak.
Her soru eşit ağırlığa sahip olacak. Her adayın cevap kağıdı, 2 optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacak. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacak. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı o dersin puanıyla çarpılarak herbir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanlarıyla 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)