adscode
adscode

MERSİN MÜZİK FESTİVALİYLE COŞTU

Mersin Uluslararası Müzik Festivali bu yıl 13. kez sanatseverlere “Merhaba” dedi ve müziğin coşkusuyla dolu iki hafta tamamlandı. Gelecek yılın heyecanı ise şimdiden başladı.

MERSİN MÜZİK FESTİVALİYLE COŞTU
Etkinlikler

13.Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ni değerlendiren, Festival Sanat Yönetmeni Remzi Buharalı, bu yıl yerli ve yabancı sanatçıların ve  251 kişinin görev aldığını, gelecek yıl da yine sanat tutkunlarına aynı kalitede bir buluşma hazırlayacak olmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Buharalı, Tarsus'tan Kızkalesi'ne kadar geniş bir alana yayılan etkinliklerin 7 bin 500 kişi tarafından izlendiğini belirterek, oturma kapasitenin kısıtlı olması nedeniyle bu sayıda kalındığını, gelecek yıl için daha çok katılıma imkan tanıyacak çalışmaları değerlendireceklerini kaydetti.

İki hafta süren festivalde, aralarında ‘aşkın tutkulu sesi’ olarak kabul edilen İspanyol sanatçı Buika’nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni  Orkestrası, dünyaca tanınan Türk piyanist Gülsin Onay, Prof. Nevit Kodallı, Yair Delal, Erez Mounk ve Cihat Aşkın gibi iz bırakan isimler yer aldı.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri arasında yer alan “Bir Gelenek, Bir Beste Yarışması” bu yıl “Mersin Üç Güzeller İçin Müzik Arıyor” temasıyla dördüncü kez düzenlendi. Beste yarışmasında piyano, keman ve viyolonsel Üç Güzelleri temsil etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün köklü kurumu Devlet Halk Dansları Topluluğu da festivalde yerini aldı.

Dünya sanatçıları Mersin’de
Festival boyunca birbirinden ünlü yerli ve yabancı sanatçılar konser verdi. Arap-Hint müziğinin önde gelen isimleri arasında yer alan Yair Dalal festivalde, ünlü keman sanatçısı  Cihat Aşkın ve perküsyon ustası Erez Mounk ile muhteşem bir performans sergiledi.

Sanat elçisinden müzik ziyafeti



Yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle Türkiye’nin sanat elçisi olan Gülsin Onay festivalde 22 yıl önce çaldığı piyano ile sanatseverlere muhteşem bir resital sundu.  Akustik kalitesiyle pek çok sanatçının tercihi olan Kanlıdivane'de, Bülent Ortaçgil, unutulmaz şarkısı “Sensiz Olmaz” ile duygulu anlar yaşattı.



“Kuzey’in yıldızı güneye düştü”

Genç İngiliz keman virtüözü Charlie Siem’in Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde verdiği konser ise festivalin unutulmazları arasında yerini aldı.



“Aşkın tutkulu sesi”

Festivalin en çok ilgi gören isimlerinden biri de İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika oldu. Sanatçı festivalde  ağırlıklı olarak Haziran başında çıkardığı yeni albümü ‘La Noche Mas Larga’da yer alan şarkılarından oluşan repertuarını seslendirdi.



“Kemanın yükselen genç yıldızları”

Norveçli gitarist Christina Sandsengen ise performansı ile sanatseverleri büyüledi. Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü’nde gerçekleştirilen konserde, Sandsengen’in repertuvarında Albeniz, Tarrega, Loura, Aguado ve Luntestad’tan eserlerle birlikte Carlo Domeniconi’nin Koyunbaba’sı da yer aldı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)