adscode
adscode

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

...

MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

MERSİN ÜNİVERSİTESİ

 

Rektör: Prof. Dr. Ahmet Çamsari

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Mersin

Akademik birimleri: Denizcilik, Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Hemşirelik, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, İslami İlimler, Mimarlık, Mühendislik, Su Ürünleri, Tarsus Teknik Eğitim, Tarsus Teknoloji, Tıp, Turizm fakülteleri olmak üzere 18 fakültesi, 5 enstitüsü, 10 yüksekokul, 12 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 43.723 

Akademik personel sayısı: 1.709 akademik personeli var.

Burs olanakları: İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim sürecini kolaylaştırmak amacıyla Öğrenci Sosyal Yardımlaşma Projesi yürütülmekte. Mersin Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin yürüttüğü projeyle; üniversite personeli ve mezunların her ay gönüllü olarak sağladığı maddi destekle ihtiyacı olan öğrencilere karşılıksız burs sağlanmakta. Çok sayıda öğrenciye de üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışma imkânı sağlanarak maddi destek verilmekte.

Yurt olanakları: Çiftlikköy Kampüsü’nde KYK’ya ait 1000 kişilik erkek yurdu ile 3500 kişilik kız yurdu; Gülnar'da Mustafa Baysan Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yurdu bulunmakta. Ayrıca kentte çok sayıda özel yurt mevcut.

Öğrenci kulübü sayısı: 70 öğrenci topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus + Yükseköğretim Öğrenci ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği, Avrupa Gönüllü Hizmeti, Mevlana, Farabi uygulanmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

* Mersin Üniversitesi, hem akademik hem idari birimlerinde TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alarak, ülkemizde bu belgeye sahip ilk üniversitelerden biri.

* U.S. News & WORLD REPORT’un dünya çapında yapmış olduğu ‘En İyi Küresel Üniversiteler’ araştırması sonuçlarına göre; 2016-2017 Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda dünyanın en iyi 980 üniversitesi arasına Türkiye’den 18 üniversite girmiştir. Mersin Üniversitesi, bu sıralamada 706., Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 11. sırada.

* URAP Araştırma Laboratuvarı'nın 6 adet akademik performans göstergesi baz alınarak hazırlanan 2015-2016 Dünya Sıralaması raporunda Türkiye'deki üniversiteler arasında 16. sırada yer almıştır.

* Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarına göre Mersin Üniversitesi, yenilikçi ilk 50 üniversite arasına girdi.

* YÖK tarafından; öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projeleri baz alınarak yapılan bir diğer araştırma sonucunda, Türkiye'de performansı en yüksek 50 fakülte arasında Teknoloji Fakültesi ilk sırada yer aldı.

İletişim bilgisi: www.mersin.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)