adscode
adscode

Mersin Üniversitesi'nde Türk Bayrağına Saldırı

Mersin Üniversitesi'nde 29 Ekim çalışması yürüten TGB'li öğrencilere PKK ve Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup saldırdı. Saldırgan grup, Türk bayrağını ayaklarıyla çiğnediler.

 Mersin Üniversitesi'nde Türk Bayrağına Saldırı
Üniversite
Saldırıyla ilgili kameralara yansıyan görüntülerse Öğrenci Kolektifleri tarafından TGB'nin kendilerine saldırdıkları yönündeki açıklamaları yalanlıyor. Videoda, TGB'li öğrencilerin masa çalışmasını sürdürdüğü sırada PKK ve Öğrenci Kolektifleri üyesi grubun önce masaya yaklaştığı, daha sonra ise saldırdığı görülüyor.

TGB'DEN AÇIKLAMA
Saldırıya ilişkin TGB'den yapılan yazılı açıklamada ise saldırının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı, Türk Bayrağı'nı ve Türkiye'nin birliğini hedef aldığı söylendi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Mersin Üniversitesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması için çalışma yürüten TGB üyelerine PKK ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri bıçak ve sopalarla saldırdı. Saldırı yapan grup stantta bulunan Türk Bayrağı'nı da ayaklarıyla çiğnediler. Saldırı gerçekleştiren PKK'lı grup, 29 Ekim çalışmasına müsade etmeyeceklerini söyleyerek saldırıyı başlattı.

Saldırı esnasında, PKK'lı gruptan atılan bıçak, saldıran gruptan bir kişiye isabet etmiş ve kendi arkadaşlarını yaralamıştır. Olay yerinde ki tüm görüntüler incelenebilir, şahitlere sorulabilir. Ayrıca, Türkiye Gençlik Birliği'nin bıçaklarla alakası olmadığını tüm Türkiye bilir. Bıçağı kullanan grup kendi arkadaşlarını yaralayacak kadar pervasızdır ve bunu TGB'nin yaptığını söyleyecek kadar yalancıdır. Bu saldırılar Ankara'da, Hakkari'de ve Bitlis' te yapılanların devamıdır.

Bölünme temelli saldırıları yalan ifadelerle perdeleyemezler. Bu saldırılar açık bir şekilde 29 Ekim'i, Türk Bayrağı'nı, ülkemizin birliğini ve bu iradeyi üniversitelerde temsil edene TGB'yi hedef almaktadır. Bu saldırıları bilim, sanat ve Türk Gençliği'ni birleştiren etkinliklerle boşa çıkaracağız. Üniversitelerimizde bıçaklara ve sopalara geçit vermeyeceğiz.

Türkiye'yi bölmek isteyenlere en büyük cevabı 29 Ekim'de meydanlarda vereceğiz. Üniversitelerimizde Cumhuriyet Haftası etkinliklerini daha coşkulu bir şekilde gerçekleştireceğiz."
Aydınlık
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)