adscode
adscode

Meslek liselerinde meslek derslerine yeni düzenleme

Müşteşar Tekin, TBMM'ye sevk edilen ve meslek liselerinde "reform" niteliğinde değişiklikler öngören yasa tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Meslek liselerinde meslek derslerine yeni düzenleme
Eğitim
Hükümetin eylem planında yer alan "mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi" konusuna çok önem verdiklerinin altını çizen Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bunun için TOBB ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptıklarını aktardı. Tekin, "Orada bir revizyon çalışması olacak. Sektörün ihtiyaçlarını karşılayan, öğrencilerin yeteneklerine göre eğitim aldığı yeni mesleki yapılar ortaya çıksın arzu ediyoruz. Bu okullardaki eğitim sürecinin farklı şekilde belirlendiği ve sektörün ihtiyaçlarına göre şekillendiği bir süreç olacak." diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen ve Fatih Terim'in koordine ettiği Futbol Lisesi modeline değinen Tekin, şunları söyledi: "Diğer konularda da benzeri adımlar atacağız. Meslek lisesinin akademik derslerini biz, kalan kısımlardaki mesleki dersleri de sektörün yönlendireceği bir sistem oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili uzun zamandır çalışmalarımız devam ediyor. Güzel sanatlar liselerinin de her bir güzel sanat dalıyla ilgili mesleklerinde yetkin olan kişiler tarafından eğitim verilen bir projeksiyona kavuşmasını arzu ediyoruz."

TBMM'ye sevk edilen ve meslek liselerinde "reform" niteliğinde değişiklikler öngören yasa tasarısına değinen Tekin, bu okul öğrencilerinin stajları için işletmeler üzerindeki yükü alacak önemlerin alındığını, staj ücretlerinin büyük bir bölümünün devlet tarafından karşılanacağını anlattı. Tekin, tasarıda öğrencilerin meslek hastalıklarına ve iş kazalarına yönelik sigorta sürecinin başlatılması yönünde hükümler bulunduğunu ifade etti. 

Çıraklık Eğitim Merkezlerinin de aynı tasarıyla zorunlu eğitimin parçası haline dönüştürüleceğini dile getiren Tekin, böylece bu merkezlerde eğitim alanların yeteneklerine göre üçüncü kademedeki 4 yıllık zorunlu eğitimden yararlanabilmesinin önünün açılacağını kaydetti. Organize Sanayi Bölgeleri dışındaki özel meslek liselerinin de eğitim-öğretim desteği kapsamına alındığını hatırlatan Tekin, yakında konuya ilişkin yönetmeliğin çıkacağını, özel okul teşviklerinde olduğu gibi Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa destek miktarının belirleneceğini söyledi. Tekin, "Ülkenin öncelikleri doğrultusunda bazı meslek alanlarını önceleyip, bu alanlarda daha rahat düzenlemeler yapabilecekleri bir alan oluşturacağız." dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)