adscode
adscode

Meslek Liselerinde Neler Oluyor?

Meslek liseleriyle ilgili söylentilerin ardı arkası kesilmiyor.

Meslek Liselerinde Neler Oluyor?
Günün Yazısı
Bir bir kapandığını iddia edenler de var, çökertildiğini öne sürenler de. MEB, bu konuda olup bitenleri, bir an önce açıklamalı ki, şehir efsaneleri sona ersin!

İşte bu kona öğretmenlerden gelen bilgiler ve sendikalardan yapılan açıklamalardan bazıları:

Anadolu Lisesine Dönüştürüldü

Sayın çok değerli saygıdeğer hocam eğitim gibi hassas bir konuyu ele alıyorsunuz bende istanbulda bir meslek lisesinde öğretmenim bizim okulda anadolu lisesine dönüştürüldü gerekçe aynı adrese dayalı sistemde eve en yakın okul türkiyenin her yerinde bu uygulama mevcut adeta bir kıyım.. oysa Türk eğitim sistemi mesleki eğitime öncelik verilmeli diyor nitekim bildiğiniz üzere tüm dünyada bu böyledir sesimizi duyurmanız bizi ayrıca memnun etmiştir bu konuya ağırlık verirseniz hem ülkemiz adına hem çocuklarımız hemde birçok mağduriyetin giderilmesinin önüne geçmiş olursunuz saygılarımla.. sizi çok seviyor her zaman  sizi takip ediyorum güzel ülkemizin sizin gibi güzel insanlara ihtiyacı var..


MESLEK LİSELERİ KAPATILIYOR MU?

          Yeni lise geçiş sisteminin sancıları şimdiden yaşanmaya başlandı. Anadolu liselerinin sayısının ihtiyacı karşılamayacağını anlayan MEB, bazı meslek liselerini Anadolu liselerine dönüştürüyor.

          Nitekim İstanbul’da 60 meslek lisesi Anadolu lisesine dönüştürülüyor. Hani MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ idi! Vaz mı geçdiniz? Bu yeni tarzımız mı artık? Düdük çalındı TEOG kalsın. Bir düdük daha LGS gelsin. Al sana bir düdük daha meslek liseleri kapansın Anadolu lisesine dönüşsün!

          Geçtiğimiz yıllar içerisinde eğitimin ve eğitim bölgelerinin ihtiyaçları ve öğrenci potansiyelimiz dikkate alınmadan, sadece siyasi reflekslerle yapılan okul dönüşümlerinin sıkıntıları hala yaşanırken şimdi bu yapılanı nasıl yorumlamalıyız acaba?

          Şu mübarek günlerde apar topar Meslek liselerini Anadolu lisesine dönüştürmenin mantıklı izahını yapacak muhterem bir MEB bürokratı yok mu? Bu okullarda öğrenci mi kalmadı yoksa talep mi azaldı? İstanbul’da ortalık ayağa kalkmış ama MEB’den TIK yok. Anlaşılmaz bir durum.

Acaba asıl gerekçe; LGS sonucuyla nitelikli okullara yerleşemeyecek olan öğrencilerin Anadolu liselerindeki kontenjan sorunundan dolayı istediği okula da gidemeyecek olması mı? Yani bu, Anadolu Liseleri kontenjan sorununa pansuman bir müdahale mi? 

          Ey MEB bulduğun çözüm bu mu?

          Ucu nereye kadar gidecek acaba? Mesela İstanbul’da 60 okul yetmezse daha kaç tane meslek lisesini kapatarak Anadolu Lisesine dönüştüreceksiniz? Bir limitiniz var mı? Ya da şunu mu sormak lazım; MEB olarak meslek liselerini gözden mi çıkardınız?

          Meslek liselerindeki bilmem kaç milyona tekabül eden fiziki ve teknik alt yapı yatırımının heba olmasını, binlerce çalışanın norm fazlasına düşerek mağdur olmasını bir sorun olarak görmüyor musunuz?

          Yoksa bir mesleki eğitim PROJEMİZ mi var? Mesela: Sağlık Meslek Liselerini özel hastane birliklerine, Ticaret Meslek Liselerini Muhasebeciler Odasına, Endüstri Meslek Liselerini de sanayi bölgesi yönetimlerine devredilmesini mi düşünüyorsunuz?

          Anlamakta zorlanıyoruz. Hele ki şu seçim öncesinde on binlerce öğrenciyi ve binlerce çalışanı huzursuz edecek böyle bir inisiyatifin gerekçesini ve hangi amaca hizmet etmek istediğini anlamakta zorlanıyoruz.                    

 

 
Dr. Öğr. Üyesi M. Hanefi Bostan

                                                                                          Türk Eğitim-Sen 

İstanbul İl Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)