adscode
adscode

Meslek liseliler haftada 4 gün işe gidecek

Eğitim-Özel Sektör İşbirliği Toplantısında konuşan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir "18 yaşında okuldan mezun olan bir gencin çırak olması zor" dedi.

Meslek liseliler haftada 4 gün işe gidecek
Eğitim
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce organize sanayi bölgelerinde ve dışında özel meslekî teknik eğitim okullarının açılmasını desteklenmek amacıyla düzenlenen “Eğitim-Özel Sektör İşbirliği Toplantısı" dün gerçekleşti. 

Toplantıya katılan Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de eğitim-özel sektör birlikteliğinin önemine değinerek, meslek liselerindeki uygulamalara değinerek, şu değerlendirmede bulundu: "Çocuklar meslek liselerinde atölye dersi görüyor. Ortamın rahat olduğu alanlar atölyeler. Burada alınan tecrübe önemli ama bu çocuklar hiçbir zaman bir çalışma alışkanlığı ve disiplini elde edemiyorlar. Belki SİMEP ( Sanayi̇ci̇ İşbi̇rli̇ği̇nde Mesleki̇ Eği̇ti̇m Projesi̇) ve yeni çıkacak kanundaki uygulamayla çocuk dört yıl boyunca eğitim görecek ve sistemin, işletmenin bir parçası olarak tecrübe edinecek. Haftada dört gün işletmeye giderek, iş terbiyesi edinecek ve sisteme entegre olacak."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)