adscode
adscode

'Meslek lisesi memleket meselesi' demekle olmuyor'

Meslek lisesi mezunun olan Talaşlı üretim öğretmenliğini okumuş öğretmen adayları 3-5 yılda 5-10 öğretmen ataması yapılmasına isyan etti.

'Meslek lisesi memleket meselesi' demekle olmuyor'
Lise
"Meslek lisesi makine ardından da teknik eğitim fakültesi talaşlı üretim mezunu bir gencim. Artık bu ülkede yaşamaktan nefret eder hale geldim. Her bir cepheden süre gelen baskılar...
Zamanında devlet büyüklerimiz dediler ve halada diyorlar; MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ... ama demekle olmuyor işte 600 tl maaş ile köle olduğum günleri de biliyorum. Baktım liseden umut yok üniversiteyi kazandım mezun oldum şimdi ise asgari ücretli kölelik yapıyorum. Neden okudum bu üniversiteyi anlam veremiyorum. Başımı duvarlara vuruyorum olmuyor. Üstüne üstelik devletime de 14bin tl borçlanmışım genç yaşta. Başbakanımız biz gençlerden 3 çocuk garantisi istiyor haklı tabiki. Ama ne yazık ki üniversite mezunu gençlerine iş garantisi sunamıyor. Bir yandan da bakıyorum her yıl üniversite kontenjanları %20 artıyor. Talaşlı üretim öğretmenliğine 3-5 yılda 5-10 öğretmen ataması yapıyor bizleri kandırıyor devlet büyüklerimiz. Bir abimiz olarak senden yardım bekliyorum. Sesimi duyurmaya ne imkanım ne de gücüm yetiyor. çaresizim, çaresiziz... Ataması olmayan talaşlı üretim öğretmenliği bölümü kapansın istiyorum ki daha fazla kişi mağdur kalmasın.
ANKARA,İSTANBUL,SİVAS,ELAZIĞ,KÜTAHYA,KARABÜK. Her yıl 100lerce mezun veriyor ama  devlet bir kişi bile almıyor istihdam sağlamıyor. 
Hastaneye psikolojik tedaviye gideceğim ona dahi gidemiyorum 
Neden mi İşsizim..."
egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)