adscode
adscode

Meslek Lisesine Kayıtta Bölge Şartı Aranmayacak

Meslek liselerine kayıtlarda 10 okul tercihi yapılabilecek. Ancak hem genel hem meslek lisesine kayıt yapılamayacak.

Meslek Lisesine Kayıtta Bölge Şartı Aranmayacak
Lise
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılabilmesi için bir genelge yayımladı. Bu kapsamda, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda ikamet adreslerine en yakın genel liseler, meslek liseleri, çok programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmeleri sağlanacak. Okullar, İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde il milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında kurulacak ‘Öğrenci Yerleştirme Komisyonları’nca belirlenen kontenjanlarını https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden programa kaydedecek. Okullara kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince 7-14 Eylül’de tamamlanacak.
İki liseye kayıt yokAday kayıtlarının genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos tarihlerinde yapılacağı belirtilen genelgede, kayıt sırasında şunlara dikkat edilmesi istendi:
“Okul müdürlükleri, kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, adres bilgilerini e-okul sisteminden, TC kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarasıyla girerek sorgulayıp kontrol edecek. Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemleri meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak. Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınacak. Genel liseye kayıt olacak adayın ikameti, öğrenci yerleştirme komisyonlarınca belirlenmiş olan okulun bölgesi sınırları içerisinde ise kaydı yapılacak. Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 okul tercihi yapılacak. Adaylar hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.”
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)