adscode
adscode

'Mesleki ve Teknik Lise kayıtlarında öğrenci dosyası istenmesi hatalı'

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, 'Mesleki ve Teknik Lise kayıtlarında öğrenci dosyası istenmesi hatalıdır. Yüzbinlerce öğrenci kaydını ilgilendiren bir hatadır.' açıklamasını yaptı.

'Mesleki ve Teknik Lise kayıtlarında öğrenci dosyası istenmesi hatalı'
Lise
Öğrenci Dosyası İstenmesi Hatalı Mesleki ve Teknik okul müdürlüklerinin, okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin dosyalarını  İlköğretim okullarından resmi yazıyla talep ettikleri yönünde bilgiler Derneğimize iletilmektedir.  
Uzun süredir ilköğretim okullarında öğrenci dosyası elektronik ortamda tutulmaktadır. Bu dosyalar öğrencinin kaydolduğu kurum tarafından görülmektedir. Bu nedenle ilköğretim okulu yöneticilerinin kendilerinden istenen öğrenci dosyasını ayrıca göndermeleri mümkün değildir. Çünkü elektronik ortam dışında tutulan öğrenci dosyası yoktur. Bu sorunun kaynağı Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği’nin 42 ve 43 üncü  maddeleridir. 4 Ekim 2012 tarihinde  Mesleki ve Teknik  Eğitim Yönetmeliği’nde zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasına ilişkin uyarlama değişiklikleri yapılmıştır. 
Bu değişiklikte öğrenci dosyalarının elektronik ortamda tutulduğu hususu gözden kaçırılarak   “kayıtları yapılan öğrencilerin dosyalarının bir ay içinde geldikleri okuldan isteneceği” hükmüne yer  verilmiştir. Sözkonusu 42. madde metni aşağıdaki şekildedir. Dosya istenmesi ve belgelerin tamamlanması  MADDE 42 – (Değişik:RG-4/10/2012-28431)  “Kayıtları yapılan öğrencilerin dosyası, geldikleri okuldan bir ay içinde istenir. Dosyanın alındığı, geldiği okula bildirilmez ancak alınmadığı bildirilir. ….”.   
Yine aynı yönetmeliğin Kesin Kayıt Başlıklı 43 üncü maddesinde  “Dosyası gelen veya eksik belgeleri tamamlanan öğrencilerin bilgileri, kütük defterine veya elektronik kayda yazılarak kesin kayıtları yapılır.” denilerek kesin kayıt için öğrenci dosyasının gelmesi şartı getirilmiştir.
Okul yöneticileri tarafından konunun tarafımıza iletilmesini müteakiben Temel Eğitim ile Mesleki ve Teknik Eğitim  Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşülerek sorun kendilerine iletilmiştir. Genel müdürlüğün yapacağı bir açıklama ile sorunu kısa sürede çözeceğini ümit ediyoruz. Bu süreçte Mesleki ve Teknik okul yöneticilerinin kurumlarına kaydolan öğrencilerin dosyalarını mezun oldukları okuldan istememeleri yerinde olacaktır.   
Doğan CEYLAN - Müfettişler Derneği Başkanı 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)