adscode
adscode

Meteoroloji'den Uyarı

Yurtta hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyredecek. Meteoroloji don, buzlanma ve çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den Uyarı
Türkiye'den Haberler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İzmir ve Manisa'nın kuzeyi, Rize, Artvin, Bayburt ve Hatay çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise, Türkiye genelinde kuzey yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Güney Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetlice esecek.

BUZLANMA VE DON UYARISI
Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere Türkiye genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI Meteoroloji, Doğu bölgelerde yüksek kar örtüsü ve devam eden kar yağışı nedeniyle eğimi fazla olan dik yamaçlarda yaşanabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

ZİRAİ DON UYARISI
Meteoroloji'den Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında halen tarımsal faaliyette bulunan üreticilerin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)